stcrt-2009-14196-001.png Vastgesteld bestemmingsplan Nijeveen

Ingevolge artikel 26 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening maken burgemeester en wethouders van Meppel bekend dat de gemeenteraad van Meppel op 3 september 2009 het bestemmingsplan Nijeveen gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van het bestemmingsplan omvat het hele dorp Nijeveen binnen de bebouwde kom, de woningen aan de Binnenweg, het tussen de Schuurmansweg en deze woningen gelegen agrarisch gebied, en het aan de oostkant van Nijeveen gelegen agrarisch gebied tot de 1e Nijeveense Kerkweg. De binnen het ontwerpbestemmingsplan gelegen, veelal verouderde geldende bestemmingsplannen worden hiermee geheel of gedeeltelijk herzien.

De wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan hebben in hoofdzaak betrekking op het verschuiven van de bestemmingsplangrens van het bedrijventerrein Spijkerserve in westelijke richting tot het verlengde van de sportvelden. In het plan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen om o.a. de agrarische bestemming van deze gronden te zijner tijd zodanig te kunnen wijzigen dat een herstructurering van de sportvelden c.a. , een uitbreiding van het bedrijventerrein Spijkerserve en de bouw van een aantal woningen mogelijk wordt. Dit houdt verband met de legalisering van het woonpark Wiedelanden aan de Binnenweg tot permanente bewoning.

De overige wijzigingen betreffen enkele aanpassingen in de voorschriften, van begrenzingen van bouwvlakken en bijgebouwengebieden, het opnemen van een bouwvlak voor een clubgebouw aan de Schuurmansweg, het planologisch mogelijk maken van twee woningen ten noorden van de woningen aan de Berken 11 en 12, enkele correcties van de bestemmingsplangrens en het wijzigen van de bestemming Wonen in Detailhandel van het perceel Dorpsstraat 67 te Nijeveen.

Het bestemmingsplan ligt met ingang van 24 september tot en met 4 november 2009 ter inzage in het Stadhuis van de gemeente Meppel aan de Grote Oever 26 te Meppel. De openingstijden daarvan zijn van maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur t/m 17.00 uur en tevens op vrijdag van 17.00 tot 20.00 uur.

Op grond van artikel 27 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening kan degene die tijdig zijn zienswijzen bij de Gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn zienswijzen bij de gemeenteraad kenbaar te maken, tot en met 4 november 2009 bedenkingen indienen bij Gedeputeerde Staten van Drenthe, Postbus 122, 9400 AC Assen.

Tegen de wijzigingen ten opzichte van het ontwerpplan kan een ieder bedenkingen bij Gedeputeerde Staten kenbaar maken.

Meppel, 23 september 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd.

Naar boven