stcrt-2009-14176-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerpbeeldkwaliteitsplan Doornkade

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Houten maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Doornkade ter inzage wordt gelegd.

Echter niet alle gewenste maatregelen voor het bedrijventerrein kunnen geregeld worden via een bestemmingsplan. Vandaar dat er parallel aan het bestemmingsplan aan een beeldkwaliteitsplan is gewerkt. Het gemaakte ontwerpbeeldkwaliteitsplan Doornkade wordt op grond van de gemeentelijke inspraakverordening ter inzage gelegd.

Ligging en begrenzing plangebied

Het bedrijventerrein ligt ten noordwesten van de kern Houten. De rijksweg A27 vormt de westelijke grens van het plangebied. De Utrechtseweg (N409) vormt de noordelijke en oostelijke grens van het plangebied. De zuidelijke grens wordt gevormd door het heliofietenfilterterrein dat tegen de Rondweg aanligt.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft vanaf 11 juni 2009 gedurende 4 weken ter inzage gelegen voor inspraak. Er is 1 inspraakreactie binnengekomen. Naast inspraak heeft er vooroverleg plaatsgevonden met verscheidene instanties. In het nu ter inzage gelegde ontwerpbestemmingsplan zijn de binnengekomen reacties samengevat en beantwoord. Een aantal reacties heeft tot wijzigingen in het plan geleid.

Waar en wanneer kunt u het ontwerpbestemmingsplan en -beeldkwaliteitsplan inzien?

Het ontwerp van het beeldkwaliteitsplan en het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 24 september 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de Gemeente InGang in het gemeentehuis. De betreffende balie is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00−12.30 uur en op woensdag ook van 16.00-19.00 uur. Het bezoekadres is aan het Onderdoor 25 te Houten. Telefonisch is de gemeente bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 8.30−17.00 uur op (030) 639 26 11.

De plannen en de bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via de gemeentelijke website (www.houten.nl/bestemmingsplannen).

Wat als u uw mening kenbaar wil maken?

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzagelegging kan:

  • een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.

  • een ingezetene en/of belanghebbende een zienswijze over het ontwerpbeeldkwaliteitsplan naar voren brengen.

Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Houten, Postbus 30, 3990 DA te Houten. Mondelinge zienswijzen kunnen kenbaar gemaakt worden na afspraak met mevrouw Y. Monincx of de heer R. de Goede van de afdeling Ruimtelijk Beleid. Zij zijn bereikbaar via het secretariaat van deze afdeling op telefoonnummer 030-63 92 611.

Vervolg

Na de terinzagelegging worden de ontvankelijke reacties gebundeld en voorzien van een gemeentelijke reactie. Beide ontwerpplannen zullen tegelijkertijd vastgesteld worden door de raad.

Houten, 23 september 2009

Naar boven