Kennisgeving voorbereiding en inspraak integrale herziening bestemmingsplannen voor de kern Gouderak

Burgemeester en wethouders maken op grond van artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening bekend dat een integrale herziening van de bestemmingsplannen ‘Dorpskern’, ‘Dorp Oost’ en ‘Zelling Gouderak’ (inclusief de herzieningen) wordt voorbereid.

Gouderak is de meest noordelijk gelegen kern binnen de gemeente Ouderkerk en wordt begrensd door de Hollandsche IJssel. De overgang met het open veenweidegebied vormt de begrenzing aan de noord-, oost- en zuidzijde. De begrenzing aan de westzijde wordt gevormd door de watergang richting het gemaal aan de Dorpsstraat.

Het betreft een integrale herziening van genoemde bestemmingsplannen met de daarbij behorende herzieningen. Deze integrale herziening is in hoofdzaak conserverend van aard.

In het plan zijn witte vlekken opgenomen voor plekken waar plannen in ontwikkeling zijn. Deze ontwikkelingen zullen met partiële herzieningen mogelijk worden gemaakt. Het gaat om de locatie Gouderak Centrum (Dorpsstraat 66–74, Essendreef 8, Kerkstraat 3a) en de beide schoollocaties. De situatie van het huidige bestemmingsplan blijft voor deze locaties van kracht.

Het voorontwerp bestemmingsplan ‘Gouderak’ ligt vanaf 24 september 2009 gedurende zes weken ter inzage. Eenieder wordt in de gelegenheid gesteld om gedurende bovengenoemde termijn zijn/haar zienswijze daarop schriftelijk of mondeling kenbaar te maken aan het college van burgemeester en wethouders van Ouderkerk, postbus 3018, 2935 ZG Ouderkerk aan den IJssel.

* Voor inzage buiten de openingstijden kunt u na telefonische afspraak terecht.

Voor het mondeling naar voren brengen van een zienswijze moet u contact opnemen met een medewerker van de afdeling VROM, via telefoonnummer (0180) 681055.

Op donderdag 1 oktober 2009 wordt een inloopbijeenkomst gehouden van 16.00 uur tot 20.00 uur in Het Dorpshuis, Johan Brouckplein 11 te Gouderak.

U bent van harte uitgenodigd voor deze inloopbijeenkomst.

23 september 2009

Burgemeester en wethouders van Ouderkerk.

Naar boven