stcrt-2009-14157-001.png Vaststelling bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht, 9e partiële herziening

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken ingevolge het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat door de gemeenteraad in de openbare vergadering van 7 september 2009 nummer EC0906-0034 het bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht, 9e partiële herziening is vastgesteld.

In juni 2007 heeft de gemeenteraad het Integraal Horecabeleid (IHB) vastgesteld. Het doel van de 9e partiële herziening is om de in het IHB opgenomen gewenste uitbreiding in de dag- en avondhoreca juridische mogelijk te maken. Hierin is opgenomen dat er ten opzichte van de bestaande situatie ruimte is voor groei in dag- en avondhoreca van ca. 2500 m2 tot het jaar 2015/2020. Daarnaast wordt de mogelijkheid van de vestiging van (kleinschalige) Bed en Breakfast als een ondergeschikte activiteit bij een woning opgenomen. Tenslotte zullen de begrippen ‘horecabedrijf’ en ‘detailhandel’ worden aangepast.

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat globaal is gelegen binnen de singels, ook wel aangeduid met ‘de binnenstad’ van Zwolle, met uitzondering van gedeeltes van het Noordereiland.

De globale begrenzing wordt gevormd door de Schuttevaerkade, de Dijkstraat, de Assiesstraat, de Heiligeweg, het Assiesplein, de Menno van Coehoornsingel, de Stenenpijpbrug en de stadsgracht van de Badhuiswal in het noordoosten, via de Burgemeester van Roijensingel tot en met de Pannenkoekendijk in het noordwesten.

Bij de vaststelling zijn in het bestemmingsplan wijzigingen aangebracht ten opzichte van het ontwerp . In het bestemmingsplan is op de plankaart voor het perceel Grote Markt 14 de aanduiding ‘Horecaconcentratiegebied 1’ opgenomen.

Het bestemmingsplan Beschermd Stadsgezicht, 9e partiële herziening met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van 24 september 2009 gedurende zes weken tot en met 4 november 2009 in het stadhuis (informatiecentrum, Grote Kerkplein 15) voor een ieder ter inzage. Tevens is het bestemmingsplan digitaal in te zien en te downloaden op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Het informatiecentrum in het stadhuis is geopend van maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur.

Gedurende de termijn van de terinzagelegging kan een belanghebbende, die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad heeft kenbaar gemaakt, alsmede een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht, beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Gelijke bevoegdheid komt toe aan een belanghebbende die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen, welke bij de vaststelling van het bestemmingsplan in het ontwerp zijn aangebracht.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Zwolle, 23 september 2009

Naar boven