stcrt-2009-14137-001.png Heroverweging Gedeputeerde Staten bestemmingsplan ‘Westelijk Buitengebied’, gemeente Putten

Op 20 februari 2008 heeft de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een uitspraak gedaan over het bestemmingsplan ‘Westelijk Buitengebied’ en de daartegen ingediende beroepschriften.

De uitspraak leidde er onder andere toe dat Gedeputeerde Staten hun goedkeuringsbesluit d.d. 17 oktober 2006 moeten heroverwegen voor zover het betreft de percelen Beekweg 14, Tolweg 13–15/Poolseweg 20 en een perceel aan de Goorsteeg.

In het kader van deze heroverweging hebben Gedeputeerde Staten bij besluit van 4 september 2009 besloten om alsnog goedkeuring te onthouden aan de bestemming ‘Wonen met agrarische nevenactiviteit’ op het perceel Beekweg 14, opnieuw goedkeuring te hechten aan de bestemming ‘Dagrecreatie’ en de aanduiding ‘sauna en beautycentrum (rsb)’ dat ziet op de percelen Tolweg 13–15/Poolseweg 20 en alsnog goedkeuring te hechten aan de bestemming ‘Agrarisch gebied’ dat ziet op een perceel aan de Goorsteeg, kadastraal bekend sectie F, nummer 2124.

Het besluit van Gedeputeerde Staten ligt van 24 september tot 5 november 2009 voor een ieder op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur ter inzage in het gemeentehuis bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Grondzaken (kamer V-5). Op afspraak (telefoon 0341-359731) kunnen de stukken buiten de hiervoor genoemde uren en op donderdagavond worden ingezien bij de receptie van het gemeentehuis. Voor het beantwoorden van eventuele vragen kan een afspraak worden gemaakt via hetzelfde telefoonnummer.

Binnen de periode dat het besluit ter inzage ligt, kunnen belanghebbenden hiertegen beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Voordat het beroepschrift in behandeling wordt genomen, dient − nadat hiervoor een rekening is ontvangen van de griffier van de Raad van State − een griffierecht te worden voldaan aan de Raad van State.

Het besluit treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Naar boven