stcrt-2009-14034-001.png Bekendmaking bestemmingsplan ‘Centrum Groesbeek Dorp’

Burgemeester en wethouders van Groesbeek maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Centrum Groesbeek Dorp’ onherroepelijk is geworden. Er is goedkeuring onthouden aan de aanduidingen ‘wijzigingsbevoegdheid II’ en ‘wijzigingsbevoegdheid V’.

Het bestemmingsplan heeft primair een beheersfunctie, maar ontwikkelingsmogelijkheden zijn eveneens in het plan mogelijk gemaakt (Burgemeester Ottenhoffstraat ‘paardenweitje’, Spoorlaan ‘blokhut’ en Dorpsplein ‘De Weem’).

Het plangebied betreft het centrum van Groesbeek dorp. De grenzen voor dit plangebied worden gevormd door de volgende bestemmingsplannen:

  • Stekkenberg/Schrouwenberg aan de noordwestzijde;

  • ’t Vilje/Mariëndaal/Kloosterstraat aan de noordoostzijde;

  • Bedrijventerreinen aan de oostzijde;

  • De Drul e.o. aan de zuidoostzijde;

  • Herwendaal aan de zuidwestzijde;

  • Buitengebied aan de westzijde.

Het plangebied heeft verschillende functies, zoals onder andere wonen, winkels, maatschappelijke voorzieningen, horeca en bedrijven.

Het bestemmingsplan ‘Centrum Groesbeek Dorp’ is eerder door de gemeenteraad van Groesbeek gewijzigd vastgesteld op 21 februari 2008 en goedgekeurd door Gedeputeerde Staten van Gelderland bij besluit van 4 juli 2008, nr. 2008-004483. Hiertegen is beroep ingesteld door de Werkgroep Milieubeheer Groesbeek.

De Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State heeft bij uitspraak van 19 augustus 2009 het tegen het goedkeuringsbesluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland van 4 juli 2008 ingediende beroep gedeeltelijk gegrond verklaard. Dit houdt in dat het bestemmingsplan onherroepelijk is. Er is goedkeuring onthouden aan de aanduidingen ‘wijzigingsbevoegdheid II’ (Spoorlaan) en ‘wijzigingsbevoegdheid V’ (Kerkstraat).

Naar boven