stcrt-2009-14028-001.png Bekendmaking terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Prins van Oranje’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Nederlek maken overeenkomstig het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij het ontwerpbestemmingsplan ‘Prins van Oranje’ ter inzage legt.

Het voorontwerpbestemmingsplan heeft eerder op grond van de Inspraakverordening met ingang van 16 april 2009 gedurende zes weken ter inzage gelegen. Tijdens deze periode heeft een aantal personen een inspraakreactie ingediend. Op basis van de ontvangen inspraakreacties heeft het college van burgemeester en wethouders besloten het voorontwerpbestemmingsplan niet aan te passen. Er is ook een aantal reacties ontvangen van bestuurlijke overlegpartners (provincie, Hoogheemraadschap, nutsbedrijven etc.). Deze reacties zijn verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan.

Ontwerpbestemmingsplan

Het plangebied is gelegen ter hoogte van de hoek Hoofdstraatstoep/Rijsdijk in Krimpen aan de Lek. Op grond van het bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt om een appartementencomplex te realiseren met 45 koopappartementen waaronder 12 starterswoningen en 130 m2 commerciële ruimte. Het complex krijgt de naam ‘Prins van Oranje’

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 23 september 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de balie publiekszaken op het gemeentehuis in Lekkerkerk. Het ontwerpbestemmingsplan kunt u ook bekijken via de gemeentelijke website www.nederlek.nl. Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan kenbaar maken aan de gemeenteraad van Nederlek, postbus 2503, 2940 AA te Lekkerkerk, onder vermelding van ‘zienswijze bestemmingsplan Prins van Oranje’.

Als u uw zienswijze mondeling kenbaar wenst te maken dan kunt u daarvoor een afspraak maken met de heer W. den Hartigh van de afdeling VROM, telefoon 0180-667759. Van een mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt dat ter kennis wordt gebracht aan de gemeenteraad. Het is helaas niet mogelijk om telefonisch een zienswijze kenbaar te maken.

Lekkerkerk, 22 september 2009

Naar boven