stcrt-2009-13955-001.png Gedeeltelijke goedkeuring bestemmingsplan ‘Kom Halsteren’

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom maakt bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 1 september 2009, G. nr. 150335/1575676, gedeeltelijk goedkeuring heeft verleend aan het door de gemeenteraad op 29 januari 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Kom Halsteren’.

Goedkeuring is onthouden aan de bestemming ‘Wonen’ met subbestemmingen van het perceel Kruisberg 3 te Halsteren, voor zover vallend binnen de blauwomlijnde plandelen op plankaart 2.

Het plangebied omvat de gehele bebouwde kom van Halsteren met uitzondering van het centrumgebied. Het nieuwe woongebied ‘De Schans’ valt deels binnen het bestemmingsplan. Het gebied ten noorden van de Kornoeljelaan en ten oosten van de Steenbergseweg valt buiten dit bestemmingsplan. Evenals het bedrijventerrein Wouwseweg en het aansluitende Zunea-terrein.

Het gedeeltelijk goedgekeurde bestemmingsplan en het besluit van Gedeputeerde Staten liggen voor iedereen vanaf 21 september 2009 gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage bij de centrale balie van het stadskantoor, Jacob Obrechtlaan 4 te Bergen op Zoom.

Tegen dit besluit kan gedurende deze termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-GRAVENHAGE. Beroep kan worden ingesteld door degene, die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten heeft gewend, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten te wenden. Voor zover het besluit van Gedeputeerde Staten strekt tot onthouding van goedkeuring kan beroep worden ingesteld door eenieder. Het besluit omtrent goedkeuring treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bergen op Zoom, 18 september 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de burgemeester,

J.M.M. Polman.

De secretaris,

A.C. Spindler.

Naar boven