stcrt-2009-13900-001.png Artikel 4 Wet voorkeursrecht gemeenten Verlenging aanwijzing structuurplangebied ‘Herinrichting omgeving Burgemeester Kasteleinweg 2020’

Eerdere aanwijzing

In het raadsbesluit van de gemeente Aalsmeer d.d. 10 mei 2007 zijn de percelen, gelegen in de deelplangebieden ‘Polderzoom/Stommeerkade’, ‘Spoorlaan’, ‘Ophelialaan’ en ‘Zwarteweg’ allen deel uitmakende van het plangebied ‘Huidig tracé N201’ aangewezen als gronden waarop artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (hierna Wvg) van toepassing zijn. Deze aanwijzing vond haar grondslag in artikel 2 lid 1 van de Wvg (oud) met als planologische basis structuurplan ‘Herinrichting omgeving Burgemeester Kasteleinweg 2020’ van 10 mei 2007.

Verlenging

Het college van burgemeester en wethouders maakt ingevolge artikel 4 lid 1 van de Wvg bekend, dat de gemeenteraad van Aalsmeer bij besluit van 10 september 2009 de aanwijzing op basis van de artikelen 10 tot en met 24, 26 en 27 van de Wvg op de percelen die gelegen zijn in de deelplangebieden ‘Polderzoom/Stommeerkade’, ‘Spoorlaan, ‘Ophelialaan’ en ‘Zwarteweg’ allen deeluitmakende van het plangebied ‘Huidige tracé N201’ heeft verlengd en daarmee opnieuw voor de duur van één jaar van toepassing heeft verklaard. De verlenging van de aanwijzing vindt haar grondslag in artikel 4 lid 1 van de Wvg met als planologische basis het structuurplan ‘Herinrichting omgeving Burgemeester Kasteleinweg 2020’ van 10 mei 2007. De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst van aangewezen percelen.

Vervolgens kan verlenging van het voorkeursrecht uitsluitend plaatsvinden op basis van een vastgesteld bestemmingsplan/projectbesluit.

Aanbiedingsplicht

Door het besluit van de gemeenteraad tot verlenging van de aanwijzing van de percelen gelegen in de deelplangebieden ‘Polderzoom/Stommeerkade’, ‘Spoorlaan’, ‘Ophelialaan’ en ‘Zwarteweg’ als gronden waarop een voorkeursrecht is gevestigd en de publicatie in de Staatscourant wordt onder andere de aanbiedingsplicht als bedoeld in artikel 10 lid 1 van de Wvg opnieuw van toepassing verklaard. De aanbiedingsplicht houdt in dat de eigenaren en/of zakelijk gerechtigden van de in het besluit aangewezen gronden, wanneer zij hun eigendom of recht willen verkopen en leveren, dit eerst aan de gemeente Aalsmeer te koop moeten aanbieden alvorens verkoop aan anderen mogelijk is.

Bezwaar en voorlopige voorziening

Op het besluit van de raad om de percelen gelegen in de deelplangebieden ‘Polderzoom/Stommeerkade’, ‘Spoorlaan’, ‘Ophelialaan’ en ‘Zwarteweg’ allen deeluitmakende van het plangebied ‘Huidige tracé N201’, aan te wijzen als gronden waarop een voorkeursrecht rust, is de rechtsbescherming die de Algemene wet bestuursrecht biedt van toepassing. Dit houdt in dat belanghebbenden gedurende zes weken na dagtekening van deze publicatie in de Staatscourant tegen dit besluit een bezwaarschrift kunnen indienen. In het door u ondertekende bezwaarschrift moet worden opgenomen: uw naam, uw adres, de datum, een omschrijving van het besluit waartegen het bezwaar is gericht en de gronden van het bezwaar (de motivering). Het bezwaarschrift dient gericht te worden aan de raad van de gemeente Aalsmeer, Postbus 253, 1430 AG Aalsmeer.

Indien bezwaar wordt gemaakt tegen het besluit, bestaat tevens de mogelijkheid om de voorzieningenrechter van de Rechtbank Amsterdam te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. De voorzieningenrechter zal de verzoeker alleen ontvankelijk verklaren, indien daarbij een spoedeisend belang kan worden aangetoond.

Ter inzage

Het besluit op basis waarvan de aanwijzing van het voorkeursrecht is verlengd en de daarbij behorende stukken (lijst van aangewezen percelen, kadastrale kaart van aangewezen percelen en registratie per perceel) ligt vanaf 18 september 2009 gedurende zes weken, bij de Centrale Balie van het Gemeentehuis, Drie Kolommenplein 1 te Aalsmeer, voor een ieder kosteloos ter inzage. De openingstijden van de Centrale Balie zijn op maandag tot en met vrijdag van 8.30–14.00 uur en op woensdag tot 17.00 uur. Buiten deze uren kan men de stukken op afspraak inzien.

Voor nadere inhoudelijke informatie kan men contact opnemen met mw. A.B. van der Poel, telefoon (0297)387587.

Aalsmeer, 10 september 2009

Burgemeester en wethouders van Aalsmeer.

Naar boven