stcrt-2009-13838-001.png Kennisgeving ontwerpbestemmingsplan 2e partiële herziening Stadhouderspark Vught

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Vught maakt in verband met het bepaalde in artikel 1.3.1 van het Besluit ruimtelijke ordening en in verband met het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening het volgende bekend.

Ter voldoening aan het bepaalde in artikel 1.3.1, sub a en b van het Besluit ruimtelijke ordening heeft het college van burgemeester en wethouders op 29 april 2009 in het lokale huisblad Het Klaverblad en in de Staatscourant haar voornemen tot het partieel herzien van bestemmingsplan Stadhouderspark bekend gemaakt. Op grond van de gemeentelijke participatieverordening heeft de gemeenteraad bepaald dat voor de voorbereidingsprocedure wordt ingestoken op participatie conform de reguliere Uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4, Algemene wet bestuursrecht). Dat betekent dat voorafgaand aan de ter visie legging van het ontwerpbestemmingsplan geen separate inspraakprocedure wordt doorlopen.

Het ontwerpbestemmingsplan is inmiddels gereed voor de formele procedure, waarbij het wettelijk vooroverleg heeft plaatsgevonden. De resultaten hiervan zijn in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen.

Vanaf 17 september tot en met 28 oktober 2009 ligt in het gemeentelijk informatiecentrum (Secretaris van Rooijstraat 1 in Vught, van 9.00 tot 12.30 uur) voor iedereen ter inzage het ontwerpbestemmingsplan 2e partiële herziening Stadhouderspark Vught en de bijbehorende stukken. Daarnaast ligt dit ontwerpbestemmingsplan ter inzage in de openbare bibliotheek aan de Dorpsstraat 28 in Vught. Dit plan is ook in te zien via de website van de gemeente Vught.

Het ontwerpbestemmingsplan betreft een herziening op onderdelen van het deelgebied Dorpsrand van het bestemmingsplan Stadhouderspark. In dit deelgebied zijn de volgende wijzigingen aan de orde:

  • 1. Aanpassing plangrens ter plaatse van de Jonker van Bergaignelaan overeenkomstig de feitelijke situering van de weg;

  • 2. Verwijderen aanduiding ‘indicatieve verkeersontsluiting’: deze verkeersontsluiting blijkt overbodig gezien het definitieve verkavelingsplan van de Dorpsrand;

  • 3. Wijziging binnenste bouwvlak langs de verlengde Loyolalaan: deze wijziging komt eveneens voort uit het laatste verkavelingsplan;

  • 4. Wijziging begripsbepalingen ‘open bebouwing’ en ‘goothoogte’: hiermee wordt aansluiting gevonden met de door Bouwfonds ingediende woningtypen en verkaveling. (De goothoogte blijft overigens conform het oorspronkelijke plan 7 meter);

  • 5. Aanpassing bepalingen bijgebouwen: deze bepalingen worden zodanig aangepast dat vrijstaande garages in de Dorpsrand rechtstreeks planologisch mogelijk worden in plaats van middels een vrijstellingsbepaling. Hiertoe wordt ook een begripsbepaling toegevoegd;

  • 6. Het aanlegvergunningstelsel wordt toegesneden op die bomen die op basis van nadere bomenanalyse als te behouden zijn aangemerkt. Daarmee wordt het aanlegvergunningstelsel in dit deelgebied in lijn gebracht met de regeling die ook bij de andere woonbestemmingen in Stadhouderspark is opgenomen.

Tijdens de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken ter inzage liggen, kan iedereen schriftelijk dan wel mondeling zijn zienswijze (voorheen: bezwaar) kenbaar maken bij de raad van de gemeente Vught.

Voor het inbrengen van een mondelinge zienswijze, of voor het inzien van het bestemmingsplan buiten de genoemde openingstijden, dient u een afspraak te maken met de heer J. v. Engelen, tel. (073) 658 07 43.

Uw schriftelijke zienswijze kunt u sturen aan de gemeenteraad, t.a.v. de heer J. van Engelen, postbus 10.100, 5260 GA Vught.

Vught, 16 september 2009

Burgemeester en wethouders van Vught,

R.J. van de Mortel,

burgemeester.

R.P.B.M. Brekelmans,

secretaris.

Naar boven