stcrt-2009-13815-001.png Bekendmaking hernieuwde terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Heerebeemd’ en ontwerpbestluit ‘Hogere Waarde wegverkeerslawaai’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Alphen-Chaam maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder bekend, dat vanaf 21 september 2009 voor een periode van zes weken, voor eenieder opnieuw ter inzage ligt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Heerebeemd’ en tevens het ontwerp van het besluit ‘Hogere Waarde wegverkeerslawaai’ voor dit bestemmingsplan.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de percelen om en nabij de Baarleseweg 34a/b en maakt een nieuwe woonwijk mogelijk. Uit nieuw akoestisch onderzoek naar het wegverkeerslawaai blijkt dat bij een aantal nieuw te realiseren woningen de voorkeurswaarden volgens de Wet geluidhinder zullen worden overschreden. Burgemeester en wethouders zijn voornemens voor deze woningen hogere waarden te verlenen. Wanneer ten behoeve van een ontwerpbestemmingsplan een ontwerpbesluit hogere waarden wordt genomen, moeten beide ontwerpbesluiten tegelijkertijd ter inzage worden gelegd. In verband met deze koppeling wordt het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Heerebeemd’, dat eerder ter inzage heeft gelegen, opnieuw ter inzage gelegd gedurende bovengenoemde termijn.

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerpbesluit Hogere Waarde wegverkeerslawaai liggen gedurende genoemde periode tijdens werkdagen ter inzage op het gemeentekantoor van Alphen, afdeling Beleid en Beheer, van 9.00 tot 12.30 uur en op afspraak. Gedurende bovengenoemde termijn van zes weken kan een ieder schriftelijk of mondeling een zienswijze kenbaar maken aan de gemeenteraad van de gemeente Alphen-Chaam, postbus 3, 5130 AA te Alphen. Mondelinge zienswijze kunt u indienen na afspraak met de heer J. Klei (013-5086689). Ook voor nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer Klei.

Voor de goede orde wordt opgemerkt dat indien tijdens de eerdere terinzagelegging al zienswijzen kenbaar zijn gemaakt tegen het ontwerp van het bestemmingsplan, niet opnieuw gereageerd hoeft te worden. De al ingediende zienswijze worden geacht te zijn gericht tegen het thans ter inzage liggende ontwerp.

Naar boven