stcrt-2009-13801-001.png Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp exploitatieplan ‘Berghem Centrum 2009’

Burgemeester en wethouders van Oss maken bekend dat met ingang van donderdag 17 september 2009 gedurende zes weken in het kader van de zienswijzenprocedure:

  • als bedoeld in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage ligt: een ontwerp van het bestemmingsplan ‘Berghem Centrum − 2009’;

  • als bedoeld in artikel 6.14 van de Wet ruimtelijke ordening ter inzage ligt: een ontwerp van het exploitatieplan ‘Berghem Centrum − 2009’.

Ontwerpbestemmingsplan

Voor het centrum van Berghem, geconcentreerd in het gebied rondom de St. Willibrordusstraat tussen de Kerkstraat-Kloosterstraat en de Kapelaan Kitslaarstraat, is het ontwerpbestemmingsplan ‘Berghem Centrum − 2009’ gereed.

Met dit bestemmingsplan wordt het mogelijk gemaakt het centrum van Berghem te ontwikkelen tot een samenhangend geheel van voorzieningen. Het plangebied wordt in het noorden begrensd door de Kapelaan Kitslaarstraat en het denkbeeldige verlengde daarvan, de Veldstraat en de Sportstraat. In het oosten wordt de grens gevormd door de winkel- en woonbebouwing aan de St. Willibrordusstraat. In het zuiden grenst het plangebied aan Den Dries, de Kloosterstraat-Kerkstraat en de Beatrixstraat. De Julianastraat vormt de westgrens van het plangebied.

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Berghem-Centrum’ is onderwerp geweest van een inspraakprocedure. De inspraakreacties hebben geleid tot een aantal wijzigingen ten opzichte van het voorontwerp. Ook ambtshalve is een aantal wijzigingen aangebracht.

Ontwerp exploitatieplan

Op basis van artikel 6.12 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening is voor het centrum van Berghem een ontwerpexploitatieplan opgesteld. Met een exploitatieplan kunnen kosten verbonden aan de exploitatie worden verhaald, voor zover daarover met particuliere grondeigenaren geen overeenkomst is gesloten.

In het exploitatieplan `Berghem Centrum − 2009’ inclusief bijbehorende kaarten zijn nadere gegevens over de begrenzing van het exploitatiegebied, de grondexploitatie en het kostenverhaal opgenomen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp exploitatieplan met bijbehorende stukken liggen met ingang van donderdag 17 september 2009 gedurende zes weken ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss, geopend op maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan en ontwerp exploitatieplan ook downloaden van de gemeentelijke website www.oss.nl. U gaat in het menu naar Leven en Wonen → Bouwen en wonen → bestemmingsplannen → bestemmingsplan Berghem Centrum – 2009.

Reageren

Het is voor iedereen mogelijk om gedurende de tervisielegging schriftelijk een zienswijze kenbaar te maken ten aanzien van het ‘ontwerpbestemmingsplan Berghem Centrum − 2009’ door een brief te sturen aan de Gemeenteraad van Oss.

Het is voor belanghebbenden mogelijk om gedurende de tervisielegging schriftelijk een zienswijze kenbaar te maken ten aanzien van het ‘ontwerpexploitatieplan Berghem Centrum − 2009’ door een brief te sturen aan de Gemeenteraad van Oss.

Beide brieven stuurt u t.a.v. Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk Gebied, Postbus 5, 5340 BA Oss.

Mondelinge zienswijze

Het is ook mogelijk om binnen deze termijn uw zienswijze mondeling kenbaar te maken. Het indienen van een mondelinge zienswijze is mogelijk door het maken van een afspraak met één van de medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk Gebied, die een kort verslag maakt van de mondelinge zienswijze. Als u een afspraak wilt maken voor een mondelinge zienswijze, dan kunt u contact opnemen met de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Landelijk Gebied, telefoon [0412] 629 553.

Naar boven