stcrt-2009-13769-001.png Ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld

Burgemeester en wethouders van Montfoort hebben op 8 september 2009 het ontwerpbestemmingsplan bedrijventerrein IJsselveld vastgesteld. Daarnaast is de wijziging van de welstandsnota met het beeldkwaliteitkader vastgesteld.

Inspraakreacties uit 2008

In 2008 heeft het voorontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld ter inzage gelegen waarbij er een inloopbijeenkomst heeft plaatsgevonden. In de nota inspraak en overleg van het ontwerpbestemmingsplan wordt gemotiveerd ingegaan op de inspraakreacties die in 2008 zijn ingediend en wordt hierin een standpunt ingenomen dat bepalend is voor de inhoud van het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitkader.

Initiatief

Het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitkader zijn in gezamenlijk initiatief tot stand gekomen door de gemeente Montfoort, de Kamer van Koophandel Midden-Nederland en de coöperatie Bedrijvenpark IJsselveld (BIJ).

Doel

Doel van het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitkader is om het functioneren en aanzien van de ruimtelijke (en economische) kwaliteit van het bedrijventerrein te verbeteren. Verbeteringen zijn vooral gewenst op het vlak van parkeren, opslag of stalling van bedrijfsmaterialen en de aantasting van de oorspronkelijk bedoelde groenstructuur in het gebied. Tevens is vanwege beleidsmatige ontwikkelingen en wensen vanuit de bedrijven/bevolking in het bestemmingsplan een ruimere mogelijkheid opgenomen voor bebouwingspercentage en hoogte. Door het toepassen van milieuzonering kunnen bedrijven hun activiteiten duurzaam binnen aanvaardbare voorwaarden uitoefenen. Het beeldkwaliteitkader bevat richtlijnen om sturing te geven aan de gewenste samenhang in de architectonische verschijningsvorm en de inrichting van het voorterrein.

Zienswijzen

Het ontwerpbestemmingsplan en de wijziging van de welstandsnota met het beeldkwaliteitkader bedrijventerrein IJsselveld liggen van 16 september tot en met 28 oktober 2009 tijdens de openingstijden op het Stadskantoor bij de balie Bouwzaken ter inzage. De openingstijden op het stadskantoor bij de balie bouwzaken zijn op de werkdagen tussen 9.00 en 12.00 uur, telefoon (0348) 47 64 00. Tot en met 28 oktober 2009 kunnen schriftelijke zienswijzen worden ingediend bij het college van burgemeester en wethouders van Montfoort, postbus 41, 3417 JG Montfoort. Tot drie dagen vóór afloop van de termijn van terinzagelegging kunnen ook mondelinge reacties worden ingediend bij de afdeling Ruimtelijke Ordening en Milieu, telefoonnummer (0348) 47 64 67.

Raadplegen op internet

U kunt de inhoud van het voorontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitkader vanaf 16 sptember 2009 bekijken op www.montfoort.nl → Wonen & omgeving → Bestemmingsplannen → Bestemmingsplan IJsselveld.

Naar boven