stcrt-2009-13750-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘School Empelseweg-Zeis’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8, lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening

Het college maakt bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘School Empelseweg-Zeis’ met ingang van 28 september 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage ligt op het Stadskantoor. Tevens kunt u dit ontwerpbestemmingsplan via internet (www.s-hertogenbosch.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het Stadskantoor.

Het bestemmingsplan ‘School Empelseweg-Zeis’ maakt de bouw van een derde basisschool in Empel mogelijk. De nieuwe basisschool wordt als basiscluster ontwikkeld, dat wil zeggen samen met een geïntegreerde voorschoolse voorziening (kinderdagverblijf, peuterspeelzaal) in één kindcentrum. Het plangebied wordt begrensd door de Empelseweg, de Zeis, de Schrepel en het water en groen als onderdeel van de tweede groene ring rond Empel. Aan weerszijden van de Empelseweg wordt de uitbreiding van Empel afgerond door twee ‘bastions’. De bouwregels van het bestemmingsplan maken de vormgeving van het kindcentrum als één van beide bastions mogelijk: het gebouw wordt achter en bovenop een talud gerealiseerd. Ruimte voor oppervlaktewater aan de zuidkant van het talud versterkt het ‘bastion’ nog meer.

Gedurende bovengenoemde termijn wordt aan iedereen de mogelijkheid geboden om over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk een zienswijze naar voren te brengen bij de gemeenteraad, Postbus 12345, 5200 GZ ’s-Hertogenbosch. Ook kan iedereen mondeling een zienswijze naar voren brengen. In geval u van deze mogelijkheid gebruik wenst te maken, kunt u gedurende deze termijn een telefonische afspraak maken met L. Erps van de afdeling Ruimtelijke Ordening en Stedenbouw, tel. (073) 615 56 32.

Algemene informatie

Gemeente ’s-Hertogenbosch

Stadskantoor, Wolvenhoek 1, 5211 HH ’s-Hertogenbosch

Tel. (073) 615 51 55

E-mail: gemeente@s-hertogenbosch.nl

Website: www.s-hertogenbosch.nl

Openingstijden Stadskantoor:

  • maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur;

  • dinsdag- en donderdagavond van 18.00 tot 20.00 uur.

’s-Hertogenbosch, 25 september 2009

Naar boven