stcrt-2009-13699-001.png Bestemmingsplan Hessenpoort 2e partiële herziening, Mindenstraat onherroepelijk

Burgemeester en wethouders van Zwolle maken bekend dat het bestemmingsplan Hessenpoort, 2e partiële herziening, Mindenstraat sinds 13 augustus 2009 onherroepelijk is geworden.

Tegen het raadsbesluit van 15 juni 2009 tot vaststelling van het bestemmingsplan Hessenpoort, 2e partiële herziening, Mindenstraat, is namelijk geen beroep ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Het plangebied van het bestemmingsplan heeft betrekking op een gebied dat gelegen is binnen het plangebied van het bestemmingsplan ‘Hessenpoort’ en omvat een perceel aan de Mindenstraat hoek Nieuwleusenerdijk.

In het bestemmingsplan Hessenpoort is voor het plangebied een scherpe, terug liggende bouwgrens opgenomen, omdat het zicht vanaf de Nieuwleusenerdijk in stand moest worden gehouden.

In het bestemmingsplan worden de bouwgrenzen aangepast. De (verkeerskundige) inzichten zijn in zoverre gewijzigd dat de terug liggende bouwgrens niet langer noodzakelijk is. Vanuit stedenbouwkundig oogpunt is het van belang dat de rooilijn langs de Nieuwleusenerdijk één lijn is, zonder de ‘knik’ die het bestemmingsplan aangeeft. Daarnaast wordt de bouwgrens aan de zijde van de Mindenstraat op één lijn geprojecteerd met de bestaande bebouwing aan deze straat.

Het bestemmingsplan ligt voor een ieder ter inzage in het Stadskantoor, Lübeckplein 2 te Zwolle.

Tevens is het bestemmingsplan digitaal te raadplegen en te downloaden op www.bestemmingsplannen.zwolle.nl.

Zwolle, 16 september 2009

Naar boven