stcrt-2009-13692-001.png Bestemmingsplan ‘Veldzicht Noord 3e fase’ vastgesteld

De raad van de gemeente Ermelo heeft in zijn vergadering van 3 september 2009 het bestemmingsplan ‘Veldzicht Noord 3e fase’ vastgesteld. Het raadsbesluit ligt met het vastgestelde bestemmingsplan en bijbehorende stukken met ingang van 17 september 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage in het gemeentehuis. U kunt hiervoor terecht bij de afdeling Publiekszaken op werkdagen van 08.30 uur−12.30 uur. Het raadsbesluit, deze bekendmaking en het vastgestelde bestemmingsplan met bijbehorende stukken zijn ook te raadplegen via www.ermelo.nl/bestemmingsplannen.

Het bestemmingsplan voorziet in de groeiende vraag naar bedrijventerrein, met name bedoeld voor vestiging van bestaande Ermelose bedrijven en voor startende ondernemers uit Ermelo. Het bestemmingsplan biedt een juridische grond om bouwvergunningen af te geven voor drie geplande bedrijfsverzamelgebouwen, aangeduid als ‘Bedrijvencentrum Business Parc Veldzicht’ en voor een gedeelte waar bedrijfsgebouwen op kunnen worden gerealiseerd.

Het plangebied heeft betrekking op gronden gelegen ten oosten van de spoorlijn Amersfoort−Zwolle. Ten noorden liggen enkele agrarische bedrijven welke ontsloten worden vanaf de Fokko Kortlanglaan en ten zuiden ligt het overig deel van het bedrijventerrein Veldzicht Noord. Het plangebied omvat een oppervlakte van circa. 0,8 ha en is de ruimtelijke afronding van het bedrijventerrein Veldzicht Noord.

De gemeenteraad heeft bij de vaststelling van het bestemmingsplan geen wijzigingen zoals bedoeld in artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Alleen een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij geen zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht kan gedurende bovenvermelde inzagetermijn tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan niet op. Het besluit treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Degene die beroep instelt kan een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van genoemde Afdeling. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist. Aan het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening zijn kosten verbonden.

Ermelo, 16 september 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Ermelo.

Naar boven