stcrt-2009-13663-001.png Heroverweging bestemmingsplan buitengebied Epe

Burgemeester en wethouders van Epe maken bekend dat met ingang van 16 september 2009 gedurende zes weken in de Publiekswinkel in het gemeentehuis in Epe het besluit van Gedeputeerde Staten van Gelderland van 21 augustus 2009 (heroverweging), nr. 2005-005927, met betrekking tot de goedkeuring van het bestemmingsplan Buitengebied, zoals dat gewijzigd is vastgesteld bij raadsbesluit van 23 juni 2005, ter inzage ligt. De Publiekswinkel is geopend van maandag t/m vrijdag van 8.00−12.00 uur en op woensdag van 8.00−20.00 uur.

Het goedkeuringsbesluit betreft een heroverweging van het goedkeuringsbesluit d.d. 14 februari 2006, nr. 2005-005927. De heroverweging vloeit voort uit de vernietiging door de Raad van State op 16 januari 2008 van een deel van het besluit van het college van gedeputeerde staten van Gelderland van 14 februari 2006.

Het bestemmingsplan betreft een integrale herziening van het buitengebied Epe.

Gedeputeerde Staten hebben, gelet op artikel 28 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening en artikel 8:72 van de Algemene wet bestuursrecht besloten:

  • alsnog goedkeuring te onthouden aan:

    • 1. de lijst nevenactiviteiten, behorende bij artikel 3.1.2. van de planvoorschriften behorende bij het bestemmingsplan Buitengebied Epe, bij agrarische bedrijfsdoeleinden, voor zover deze betrekking heeft op het aspect ‘Agrarisch bedrijf + verhuur planten’, kolom ‘Bebouwing toegestaan, exclusief bedrijfswoning(en) (m2)’ waarin 200 m2 aan oppervlakte is toegekend;

    • 2. het plandeel met de bestemming ‘Bedrijfsdoeleinden’ ter plaatse van het perceel Kanaalweg 70 te Emst – voor zover dit niet voorziet in de mogelijkheid voor de bouw van een tweede bedrijfswoning – zoals dit met een ononderbroken rode lijn op de plankaart is aangegeven;

    • 3. het plandeel met de aanduiding ‘archeologisch monument’ op het plandeel met de bestemming ‘Bos/beplantingsstrook’ ter plaatse van het landgoed ‘Het Norelbosch’.

  • opnieuw goedkeuring te hechten aan:

    • 1. het plandeel met de bestemming ‘Agrarische doeleinden’ gelegen tussen het Apeldoorns Kanaal en de Grote Wetering;

    • 2. de bestemming ‘Recreatiewoning’ op het perceel Sprengenkampweg 44 te Vaassen.

Tegen het deel van het besluit dat alsnog onthouding van goedkeuring inhoudt kan gedurende de termijn van terinzagelegging door belanghebbenden beroep worden ingesteld bij de Raad van State.

Tegen het deel van het besluit dat opnieuw goedkeuring van het bestemmingsplan inhoudt, kan gedurende de termijn van terinzagelegging alleen beroep bij de Raad van State worden ingesteld door:

  • Degene die eerder tijdig bedenkingen tegen de goedkeuring van dat plandeel hebben ingediend bij Gedeputeerde Staten;

  • Een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten.

Het beroepschrift moet gestuurd worden naar de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het besluit van Gedeputeerde Staten treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Epe, 15 september 2009

Naar boven