Regeling van de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 2 september 2009, nr. HO&S/BS/144330, tot wijziging van de Subsidieregeling Sirius Programma in verband met de verhoging van het subsidieplafond

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Handelende in overeenstemming met de Minister van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit;

Gelet op artikel 4 van de Wet overige OCW-subsidies;

Besluit:

ARTIKEL I

De Subsidieregeling Sirius Programma wordt als volgt gewijzigd:

a. In artikel 3 wordt in het eerste lid ‘€ 40 miljoen’ vervangen door: € 48,8 miljoen. In het tweede lid wordt ‘€ 1,6 miljoen’ vervangen door: € 2 miljoen.

b. Aan artikel 11 wordt, onder de gelijktijdige plaatsing van een 1. voor de eerste volzin, een tweede lid toegevoegd dat luidt:

  • 2. De minister kan op verzoek van de subsidieontvanger het tijdvak in het eerste lid verlengen tot ten hoogste zes jaar.

ARTIKEL II

  • 1. Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst, met uitzondering van artikel I, aanhef en onder b.

  • 2. Artikel I, aanhef en onder b, treedt in werking met ingang van de dag na de dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt daarbij terug tot en met 4 april 2008.

Deze regeling zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

R.H.A. Plasterk.

TOELICHTING

Algemeen

De wijziging van deze regeling heeft te maken met het feit dat er voor experimenten met betrekking tot de bacheloropleidingen in het kader van de verbetering van de kwaliteit en het rendement in het hoger onderwijs voor de periode 2010 tot en met 2014 extra middelen beschikbaar zijn op de OCW-begroting. Dit betekent dat meer aanvragen voor experimenten op grond van deze regeling in aanmerking kunnen komen voor subsidie.

Het subsidieplafond voor het Sirius Programma wordt in deze regeling verhoogd van € 40 miljoen naar € 48,8 miljoen. Dat plafond is als volgt opgebouwd: FESmiddelen € 37,8 miljoen en aanvullende middelen € 11 miljoen. Dat betekent dat de FESmiddelen zijn verlaagd met een bedrag van € 2,2 miljoen. Deze middelen worden toegevoegd aan die voor de masterfase. Van het bedrag van € 48,8 miljoen is een bedrag van ten hoogste € 46,8 miljoen (was € 38,4 miljoen) bestemd voor projectsubsidies en maximaal € 2 miljoen (was € 1,6 miljoen) voor de werkzaamheden van de Stichting Platform Bèta en Techniek. In verband met de verhoging van het subsidieplafond is ook het laatst genoemde bedrag bijgesteld.

Voorts beoogt deze regeling de mogelijkheid te creëren op verzoek van de instelling af te wijken van de subsidieperiode van 4 jaar.

De Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

R.H.A. Plasterk.

Naar boven