stcrt-2009-13579-001.png Vastgesteld bestemmingsplan 'Gebied Oostpoort e.o.'

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt tijdens de openingsuren het door de raad op 30 juni 2009 vastgestelde bestemmingsplan 'Gebied Oostpoort e.o.' met ingang van 17 september 2009 gedurende zes weken ter inzage in de hal van het Stadskantoor, Spuiboulevard 300 te Dordrecht. Het bestemmingsplan is tevens in te zien via de website www.dordrecht.nl\ruimtelijkeplannen.

Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gebied, dat wordt begrensd door:

  • in het noorden: de in Beneden Merwede gelegen gemeentegrens;

  • in het oosten: de oostelijke zijkant van de Kerkeplaat en het midden van de Kolenhaven;

  • in het zuiden: de noordzijde van de Merwedestraat en de Baanhoekweg;

  • in het westen: de westelijke perceelsgrenzen van Luijten Verf VVZ (incl. de ontsluitingsweg), Muller b.v., Sita Recycling b.v. en van het terrein dat eigendom is van de projectontwikkelaar van het Oostpoortgebied.

In vervolg op het voorbereidingsbesluit is het bestemmingsplan ‘Gebied Oostpoort e.o.’ opgesteld om ongewenste ontwikkelingen in het gebied tegen te gaan. Dit betreft het voorkomen van de vestiging van:

  • risicogevoelige activiteiten binnen een zone langs de N3; en

  • risicorelevante bedrijven in het gehele gebied.

In het bestemmingsplan is verder zoveel mogelijk uitgegaan van de bestaande functie (bedrijventerrein) en eveneens van de bestaande bebouwingsmogelijkheden. Op de hoek Kerkeplaat/Baanhoekweg is een wegrestaurant mogelijk gemaakt.

Bij de vaststelling van het bestemmingsplan heeft de gemeenteraad één wijziging in het ontwerp aangebracht: in het eerste lid van artikel 6 is de tekst ‘ter plaatse van de Beneden Merwede en’ vervallen.

Tot en met uiterlijk 28 oktober 2009 kan degene die tijdig zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht alsmede een belanghebbende aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dat niet tijdig heeft gedaan tegen het vastgestelde bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 AE Den Haag). Tegen de wijziging kan een ieder beroep instellen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van 29 oktober 2009. Indien gedurende de beroepstermijn bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het vaststellingsbesluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Dordrecht, 16 september 2009

Burgemeester en wethouders van Dordrecht.

Naar boven