Onteigeningsplan Kempisch Bedrijvenpark

De gemeenteraad van Bladel heeft in zijn vergadering van 16 juli 2009 vastgesteld het plan tot onteigening van gebouwde en ongebouwde eigendommen, welke zijn gelegen in het bestemmingsplan KBP 2008.

Het bestemmingsplan KBP 2008 is op 11 december 2008 door de gemeenteraad van Bladel vastgesteld.

Het besluit tot onteigening en het onteigeningsplan liggen overeenkomstig artikel 84 van de Onteigeningswet van 14 september tot en met 26 oktober 2009 (zes weken) ter inzage bij de Centrale Balie in het gemeentehuis te Bladel. U kunt daar terecht op maandag van 09.00 tot 19.00 uur en van dinsdag tot en met vrijdag van 09.00 tot 12.00 uur. De stukken kunt u ook vinden op de website www.bladel.nl (onder Projecten / Kempisch Bedrijvenpark / Procedures / Onteigeningsplan).

Het onteigeningsplan heeft betrekking op de nog niet door de gemeente Bladel verworven onroerende zaken, die nodig zijn voor de realisering van het bestemmingsplan KBP 2008. Het gaat daarbij specifiek om de aanleg van een regionaal bedrijventerrein en de aanleg van een provinciale weg, die mede dient ter ontsluiting hiervan. De gronden zijn nodig voor realisering van de bestemmingen: ‘Bedrijventerrein’, ‘Groen-Bos-Natuur’, ‘Leiding-Water’ en ‘Verkeer’.

Met het bestemmingsplan KBP 2008 wordt een integrale gebiedsontwikkeling tot stand gebracht met de volgende onderdelen: een regionaal bedrijventerrein, met een brede afscherming van groen- en bos-, natuur- en waterelementen, een beperkt aantal woonkavels en een nieuwe aansluiting op de A67 in combinatie met een provinciale ontsluitingsweg (hoofdontsluiting).

De toepassing van het besluit van de gemeenteraad van Bladel tot onteigening van de in het bestemmingsplan KBP 2008 gelegen eigendommen wordt opgeschort tot het moment dat genoemd bestemmingsplan onherroepelijk is geworden. Bedoeld onteigeningsbesluit wordt ontbonden, indien en voorzover aan het hiervoor genoemde bestemmingsplan de goedkeuring tot in hoogste instantie wordt onthouden.

Gedurende de termijn van terinzagelegging kunnen belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad van Bladel hebben ingediend, hun bedenkingen tegen het hiervoor genoemde raadsbesluit tot onteigening schriftelijk kenbaar maken. Deze bedenkingen moeten worden gericht aan H.M. de Koningin door tussenkomst van de Minister van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieubeheer, Postbus 20951, IPC 880, 2500 EZ ’s-Gravenhage.

Bladel, september 2009

Naar boven