stcrt-2009-13499-001.png Bestemmingsplan ‘Centrum Winschoten’

Burgemeester en wethouders der gemeente Winschoten maken, ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Winschoten op 1 juli 2009 gewijzigd heeft vastgesteld het bestemmingsplan ‘Centrum Winschoten’.

Het besluit van de gemeenteraad met de daarbij behorende stukken ligt met ingang van vrijdag 11 september gedurende 6 weken voor een ieder ter inzage. Inzage in het besluit is mogelijk gedurende kantoortijden van 09.00 tot 12.00 uur in het Stadhuis van Winschoten, Johan Modastraat 6. Ook is het besluit in te zien via de gemeentelijke website www.winschoten.nl onder het kopje Nieuws – Bekendmakingen.

Het bestemmingsplan ‘Centrum Winschoten’ betreft, globaal gezien, het gebied gelegen tussen:

  • het St. Vitusholt (in het westen),

  • de Hortensiastraat, de Nassaustraat en Mr. D.U. Stikkerlaan (in het noorden),

  • de P. van Dijkstraat en de zuidkant van de spoorlijn Groningen–Nieuweschans (in het zuiden),

  • de Beertsterweg, de Renselkade, de Havenkade West en de Tramhaven (in het oosten).

In het plangebied is inbegrepen het gebied van de vm. Klinker, de Muziekschool, de Blauwlocatie en de bebouwing ten noorden van de Mr. D.U. Stikkerlaan gelegen tussen de Blauwlocatie en de kruising met de Parklaan.

Het bestemmingsplan is in overwegende mate een actualisatie van verouderde bestemmingsplannen en komt (gedeeltelijk) in de plaats van een 26-tal verouderde bestemmingsplannen.

Daarnaast wordt realisatie van de ontwikkelingen, zoals vastgesteld in het stedenbouwkundig plan ‘Herontwikkeling Noordelijk Centrumgebied Winschoten, stedenbouwkundig plan noordzijde’, mogelijk gemaakt.

Tegen het raadsbesluit van 1 juli 2009 kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Beroep kan worden ingesteld gedurende de termijn dat het raadsbesluit ter inzage is gelegd.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • a. een belanghebbende, die tijdig een zienswijze tegen het ontwerp-bestemmingsplan heeft ingediend;

  • b. een belanghebbende, aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 3.8 Wro juncto 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht een zienswijze bij de gemeenteraad heeft ingediend;

  • c. een belanghebbende, tegen de door de gemeenteraad bij de vaststelling van het bestemmingsplan vastgestelde wijzigingen;

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij het bepaalde in artikel 3.8, zesde lid Wro van toepassing is.

Winschoten, 9 september 2009

Naar boven