stcrt-2009-13498-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Kern Nieuwstadt 2009’

Voor de kern Nieuwstadt is een nieuw bestemmingsplan opgesteld in het kader van de wettelijke vereiste actualisering van bestemmingsplannen. Daarbij is ook aandacht besteed aan uniformering en standaardisering van planologische regelgeving.

– Globale inhoud ontwerpbestemmingsplan

Het nieuwe bestemmingsplan is in hoofdzaak een beheersplan, waarbij uitgaande van de bestaande legale situatie ten aanzien van bebouwing en gebruik, een actualisatie van het geldende planologische regime plaatsvindt.

De ontwikkeling van het project Huize Witham fase 2 is in het ontwerpbestemmingsplan niet meer opgenomen. De procedure hiervoor verloopt via een separate planologische procedure (vrijstellingsprocedure ex artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening-oud).

– Globale begrenzing plangebied

Het plangebied heeft betrekking op de huidige kern Nieuwstadt en wordt globaal begrensd door de spoorlijn Roermond-Sittard en Op de Baan (westzijde), Op de Kasselemeier en het Sportpark (noordzijde), de Beijerstraat en de Randenborgweg (oostzijde), alsmede Op de Brug en de Geleenbeek (zuidzijde).

– Plan ter inzage

Het ontwerpbestemmingsplan ligt vanaf 11 september 2009 gedurende zes weken (derhalve tot en met 22 oktober 2009) voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Nieuwe Markt 55 te Echt en wel op maandag van 9.00 uur tot 20.00 uur, op dinsdag van 9.00 uur tot 13.00 uur en op woensdag tot en met vrijdag van 9.00 uur tot 17.00 uur. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan te vinden op de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl).

– Zienswijzen

Gedurende de termijn van terinzagelegging kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad. Schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Echt-Susteren, Postbus 450, 6100 AL Echt, onder vermelding van ‘zienswijze ontwerpbestemmingsplan Kern Nieuwstadt 2009’. De zienswijzen dienen voorzien te zijn van een duidelijke en volledige vermelding van naam, adres en motivering. Mondelinge zienswijzen kunnen worden kenbaar gemaakt bij de Afdeling Ruimtelijke en Maatschappelijke Ontwikkelingen, na telefonische afspraak met de heer M. Janssen (0475-478478). Van hetgeen mondeling naar voren wordt gebracht, wordt een verslag gemaakt.

De gemeenteraad zal in het kader van de vaststelling van het bestemmingsplan tevens een standpunt innemen over de ingediende zienswijzen.

Echt-Susteren, 10 september 2009

Burgemeester en Wethouders van Echt-Susteren,

D.A.M. Akkermans,

burgemeester.

G.W.T. van Balkom,

secretaris.

Naar boven