Regeling van de Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap van 10 augustus 2009, nr. PO/B&S/142913, tot wijziging van de Regeling vaststelling meldingsformulier geïndiceerde leerlingen

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

Gelet op artikel 11, zesde lid, van het Besluit bekostiging WPO;

Besluit:

ARTIKEL I

In Regeling vaststelling meldingsformulier geïndiceerde leerlingen wordt na artikel 1 een nieuw artikel ingevoegd, dat luidt:

Artikel 1a

In uitzondering op artikel 1, gebruikt een bevoegd gezag voor de opgave van een geïndiceerde leerling als bedoeld in artikel 28c van de Wet op de Expertisecentra, niet het formulier als bedoeld in het eerste lid, indien de minister van oordeel is dat een bevoegd gezag heeft aangetoond in staat te zijn de leerlinggegevens te leveren op grond van de in artikel 178a van de Wet op het primair onderwijs bedoelde wijze.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Deze regeling zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

S.A.M. Dijksma.

TOELICHTING

Schooljaar 2009/2010 is het invoeringsjaar voor het leveren van gegevens, als bedoeld in artikel 178a van de Wet op het primair onderwijs, door scholen in het basisonderwijs aan de IB-Groep. Dit gebeurt op de elektronische manier. Scholen maken daarbij gebruik van het persoonsgebonden nummer. In het invoeringsjaar worden scholen in het basisonderwijs nog op grond van het telformulier bekostigd en dus niet op grond van de elektronisch aangeleverde gegevens, behalve als het gaat om de LGF-bekostiging. Vanaf het moment dat een school heeft aangetoond in het invoeringsjaar de gegevens op de elektronische manier correct te leveren aan de IB-Groep, ontvangt de school, als deze daarvoor in aanmerking komt, LGF-bekostiging op grond van die elektronisch aangeleverde gegevens. De school hoeft dan niet meer het meldingsformulier te gebruiken dat is vastgesteld bij de Regeling vaststelling meldingsformulier geïndiceerde leerlingen.

De Staatssecretaris van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap,

S.A.M. Dijksma.

Naar boven