stcrt-2009-13453-001.png Bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Straalweg II Zierikzee’

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat het op 23 juli 2009 vastgestelde bestemmingsplan ‘Bedrijventerrein Straalweg II Zierikzee’ van 11 september 2009 tot en met 22 oktober 2009 voor iedereen ter inzage ligt in de leesruimte van het gemeentehuis, Laan van Sint Hilaire 2 te Zierikzee. Op werkdagen is de leesruimte geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Buiten kantoortijden kunt u het bestemmingsplan ook inzien op donderdag van 17.00 tot 20.00 uur. Ook staat het bestemmingsplan op www.schouwen-duiveland.nl.

Het bestaande bedrijventerrein Straalweg I, Zierikzee, is bijna geheel benut. Om aan de vraag naar uitgeefbaar bedrijventerrein te voldoen, is er een begin gemaakt met de planontwikkeling voor de zuidelijke uitbreiding van het bedrijventerrein.

In opdracht van de provincie en de gemeente is een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de mogelijkheden om landschappelijke inpassing rond het bedrijventerrein te combineren met de vestiging van een depot voor natte en droge grond. Eventuele verdere verwerkingen vinden plaats in het kader van de Wet milieubeheer.

De ontwikkeling gaat uit van de realisatie van circa 207.000 m2 uitgeefbaar bedrijventerrein, volgens de huidige verkaveling en rekeninghoudend met de landschappelijke inpassing.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft van 17 oktober 2008 tot en met 27 november 2008 ter inzage gelegen. Hiertegen is 1 zienswijze ingebracht. Bij het bestemmingsplan ligt tevens het raadsvoorstel en het raadsbesluit ter inzage. Hierin is de ingebrachte zienswijze behandeld en wordt het besluit gemotiveerd.

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan, zoals dat ter inzage heeft gelegen, heeft de gemeenteraad de volgende wijzigingen aangebracht:

Wijzigingen in de regels

  • Het begrip ‘Wet geluidhinder’ is toegevoegd aan artikel 1;

  • Toegevoegd is artikel 11 (algemene aanduidingsregels) ten opzichte van de op te nemen geluidzone industrielawaai, terwijl de overige artikelen zijn vernummerd en daardoor zijn alle verwijzingen naar de procedureregels vernummerd van artikel 13 naar artikel 14.

Wijzigingen op de plankaart

  • Toegevoegd is de geluidzone industrielawaai.

Wijzigingen in de toelichting

  • Paragraaf 4.6 is gewijzigd in verband met het opstellen van de ‘Geluidnota bedrijventerrein Zuid’;

  • Paragraaf 5.2 is gewijzigd wat betreft een nieuwe toelichting op artikel 11, geluidzone-industrie. Verder zijn vanaf artikel 11 de artikelen vernummerd.

De wijzigingen kunnen worden ingezien in het ter inzage liggende bestemmingsplan. Een volledig overzicht is terug te vinden in het raadsbesluit, dat als bijlage bij het plan is gevoegd.

Van 12 september 2009 tot en met 23 oktober 2009 kan beroep worden ingesteld tegen het vaststellingsbesluit. Beroep kan worden ingesteld door iedereen die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het eerdere ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, door iedere belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest om zijn zienswijze tegen het voorgaande ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar te maken en door iedere belanghebbende voor zover het beroep wordt ingesteld tegen wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling van het plan heeft aangebracht in het plan. Een beroepschrift kunt u indienen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Het is mogelijk een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de voorzitter van voornoemde Afdeling, gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift.

Het bestemmingsplan treedt naar verwachting op grond van artikel 3.8 lid 5 van de Wet ruimtelijke ordening in werking op 24 oktober 2009.

Zierikzee, 10 september 2009

Burgemeester en wethouders van Schouwen-Duiveland.

Naar boven