stcrt-2009-13440-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Van Galenbuurt 2009’

Burgemeester en wethouders van Den Helder maken ingevolge artikel 3.8, lid 3 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het bestemmingsplan ‘Van Galenbuurt 2009’ in de raadsvergadering van 31 augustus 2009 gewijzigd is vastgesteld.

De op het plan betrekking hebbende gebiedsgrenzen worden gevormd door het Marsdiep in het noorden, de Polderweg in het oosten, de Prins Willem Alexandersingel in het westen, de Joubertstraat in het zuidwesten, Helden der Zeeplein in het noordwesten en de Javastraat in het zuiden. Het gebied gelegen tussen de Polderweg, Hertzogstraat, Van Galenstraat en Javastraat behoort niet tot het plangebied.

Het bestemmingsplan voorziet in het vastleggen van de bestaande toestand/rechten ten aanzien van woningen, woongebouwen, detailhandel, kantoren, horeca, groen en bijbehorende wegen. Tevens behartigt het plan voor delen van het plangebied de belangen ten aanzien van de zeewering, beschermd stadsgezicht en archeologie.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan ligt samen met het plan en bijbehorende stukken vanaf 11 september 2009 gedurende een periode van zes weken ter inzage.

De bovengenoemde stukken kunnen worden ingezien bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag t/m woensdag tussen 8.30 en 17.00 uur, op donderdag tussen 8.30 en 19.30 uur en op vrijdag tussen 08:30 en 15:00. Tevens kunnen de plannen worden ingezien op de gemeentelijke internetsite.

Gedurende deze termijn kan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ‘s-Gravenhage, door:

  • hen die tijdig zijn zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan Van Galenbuurt 2009 bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat hij redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij niet overeenkomstig artikel 23 juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht zijn zienswijze bij de gemeenteraad naar voren heeft kunnen brengen.

Den Helder, 10 september 2009

Naar boven