stcrt-2009-13363-001.png Bestemmingsplan ‘Vossehol, Berghem’

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) bekend dat Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant, bij besluit van 6 augustus 2009, gedeeltelijke goedkeuring hebben onthouden aan het bestemmingsplan ‘Vossehol, Berghem’. Hierbij gaat het om het plandeel met de bestemming ‘Agrarische doeleinden onbebouwd’ voor zover dat betrekking heeft op de gronden gelegen aan de Zevenbergseweg 34 in Berghem en om de aanduiding ‘c-carnavalsbouwloodsen toegestaan’, die betrekking heeft op de gronden bestemd voor ‘Bedrijfsdoeleinden’ gelegen achter het perceel Zevenbergseweg 19 in Berghem. Goedkeuring is onthouden nadat de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State bij uitspraak van 1 juli 2009 het oorspronkelijke besluit tot goedkeuring van 28 januari 2008 op deze punten heeft vernietigd.

Burgemeester en wethouders van Oss maken op grond van artikel 31 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) bekend dat de goedkeuring van het overige deel van het bestemmingsplan ‘Vossehol, Berghem’ onherroepelijk is geworden.

Het bestemmingsplan voorziet in een conserverende planologische regeling voor het bestaande buurtschap Vossehol, een deel van de Zevenbergseweg en een deel van de Willandstraat. Het plan voorziet ook in een aantal nieuwe particuliere woningen binnen het plangebied en voorzag oorspronkelijk in een bouwplaats voor carnavalswagens aan de Zevenbergseweg. Het bestemmingsplan is vastgesteld door de gemeenteraad op 21 juni 2007.

Inzage

Het besluit van Gedeputeerde Staten en het bestemmingsplan liggen met ingang van donderdag 10 september 2009 gedurende zes weken voor iedereen ter inzage bij de balie Publieksvoorlichting in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur en op donderdag tot 19.00 uur. Daarnaast ligt het bestemmingsplan vanaf donderdag 10 september 2009 voor iedereen ter inzage bij de balie Bouwen, Milieu en Leefomgeving in het gemeentehuis aan de Raadhuislaan 2 in Oss, geopend van maandag tot en met vrijdag van 09.00 tot 16.00 uur

Beroep instellen

Tijdens de termijn van terinzagelegging van zes weken kunnen belanghebbenden tegen het nieuwe besluit omtrent goedkeuring beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij tegen het bestemmingsplan geen bedenkingen heeft ingebracht bij Gedeputeerde Staten, kan geen beroep instellen.

Het indienen van een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Op grond van het bepaalde in artikel 28, lid 7, van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) treedt het besluit van Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant in werking daags nadat de beroepstermijn is verlopen. Indien binnen de beroepstermijn ook een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is gedaan, wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Naar boven