stcrt-2009-13328-001.png Bestemmingsplan 'Theodorushaven/Noordland, 1e herziening'

Het college van burgemeester en wethouders maakt bekend dat het bestemmingsplan ‘Theodorushaven/Noordland, 1e herziening’ door de gemeenteraad is vastgesteld in de openbare vergadering van 16 juli 2009. De aanleiding van deze planherziening betreft de gedeeltelijke onthouding van goedkeuring aan het moederplan ‘Theodorushaven/Noordland’ door Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant.

Het plangebied ‘Theodorushaven/Noordland’ omvat het bestaande industrieterrein Theodorushaven, het deels nog te ontwikkelen industrieterrein Noordland, een nieuw te ontwikkelen Buitenhaven en grote delen van het Zoommeer.

Het bestemmingsplan omvat onder meer de reparatie van:

  • de beoordeling naar de effecten van het plan op de speciale beschermingszone van het Zoommeer (Natura 2000-gebied) en de daarmee samenhangende waarborgen van de uitvoeringsmaatregelen gericht op ontwikkeling van de natuurwaarden;

  • de strook van 300 meter bedrijventerrein vanaf de noordelijke grens van de speciale beschermingszone Zoommeer in relatie tot de natuuraspecten;

  • de mogelijkheden voor de nieuwe buitenhaven in relatie tot de natuuraspecten;

  • de bedrijfsbestemming in het gebied Ringersweg−Lelyweg;

  • een beperkte vergroting van het plangebied als gevolg van afstemming met andere bestemmingsplannen;

  • het uitsluiten van de rechtstreekse mogelijkheid om kantoren groter dan 1500 m2 te realiseren

  • een aantal buisleidingen.

Ten behoeve van deze reparatie is een aanvullend milieueffectrapport (MER) opgesteld. Het milieueffectrapport is een actualisering van het projectMER voor de Buitenhaven en betreft een planMER in verband met de mogelijke vestiging van mer-beoordelingsplichtige bedrijven en de passende beoordeling in het kader van de Natuurbeschermingswet. Het milieueffectrapport is op 25 september jl. door de gemeenteraad aanvaard. Door de commissie voor de Milieueffectrapportage is hierover een advies uitgebracht.

Het vastgestelde bestemmingsplan ligt met ingang van 14 september 2009 op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening gedurende zes weken tijdens kantooruren ter inzage in de leeshoek van het stadskantoor. Het plan is tevens digitaal beschikbaar via onze gemeentelijke website www.bergenopzoom.nl.

Tegen dit besluit kan gedurende deze termijn beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage door een belanghebbende, die tijdig een zienswijze heeft ingediend, alsmede door een belanghebbende die aantoont dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een dergelijke zienswijze in te dienen.

Het besluit tot vaststelling treedt daags na afloop van de beroepstermijn in werking. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Bergen op Zoom, 11 september 2009

Het college van burgemeester en wethouders van Bergen op Zoom,

de burgemeester,

J.M.M. Polman.

De secretaris,

G. van Hofwegen.

Naar boven