stcrt-2009-13301-001.png Vaststelling bestemmingsplannen Lomm, Velden-Hasselderheide en Lingsfort

Burgemeester en wethouders van Arcen en Velden maken ingevolge artikel 3.8, derde lid, van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad in zijn vergadering van maandag 20 juli 2009 de bestemmingsplannen ‘Lomm’, ‘Velden-Hasselderheide’ en ‘Lingsfort’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Terinzagelegging

Het raadsbesluit en de drie bestemmingsplannen liggen met de daarop betrekking hebbende stukken met ingang van maandag 14 september 2009 gedurende zes weken (tot en met maandag 26 oktober 2009) ter inzage in het gemeentehuis aan het Raadhuisplein 1 in Arcen. Het raadsbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken kunnen ook worden geraadpleegd via de gemeentelijke website.

Plangebied en inhoud bestemmingsplannen

De bestemmingsplannen voorzien in een actuele bestemmingsplanregeling voor de dorpen van de gemeente Arcen en Velden. Hiermee worden verschillende verouderde bestemmingsplannen vervangen door nieuwe plannen met eenduidige regels. De nieuwe bestemmingsplannen leggen in hoofdzaak de huidige situatie vast.

De raad heeft bij de vaststelling diverse wijzigingen doorgevoerd, als gevolg van de ingediende zienswijzen en ambtshalve. Deze wijzigingen worden genoemd in het ter inzage liggende zienswijzenrapport en de lijst met ambtshalve wijzigingen.

Beroepsmogelijkheid

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijze omtrent (een van) de bestemmingsplannen bij de gemeenteraad kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dit niet gedaan hebben, kunnen gedurende de termijn van 6 weken waarbinnen de bestemmingsplannen ter inzage liggen, schriftelijk beroep instellen (tegen het betreffende bestemmingsplan) bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA te Den Haag. Indien beroep is ingesteld kan tevens een verzoek om een voorlopige voorziening worden gedaan bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak op het voornoemde adres.

Inwerkingtreding

Het besluit tot vaststelling van de bestemmingsplannen treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

11 september 2009

Naar boven