stcrt-2009-13278-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Maaswaard’

Burgemeester en wethouders van Venlo maken bekend dat Gedeputeerde Staten van Limburg het bestemmingsplan ‘Maaswaard’ bij besluit van 11 augustus 2009, RO nr. 2009/12659 hebben goedgekeurd. Met ingang van 10 september 2009 ligt het goedkeuringsbesluit met het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken gedurende zes weken in de Stadswinkel Venlo, Peperstraat 10 in Venlo ter inzage. Het betreft een terinzagelegging als bedoeld in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud). De Stadswinkel is op werkdagen geopend van 09.00 tot 17.00 uur en op donderdagavond van 17.00 uur tot 20.00 uur. U kunt zich melden bij de receptie/centrale balie.

De betreffende stukken kunnen eveneens worden ingezien op de website van de gemeente Venlo (www.venlo.nl).

Het plangebied van het bestemmingsplan wordt globaal aan de noordzijde begrensd door de Prinsessesingel, aan de oostzijde door de Roermondsepoort en de Roermondsestraat, aan de zuidzijde door de Theemsstraat en de Walstraat en aan de westzijde door de Maas en verder zuidelijk de Professor Gelissensingel. De programmatische invulling van het plangebied bestaat uit een vijftal onderdelen, te weten een stadskantoor, Nedinsco en de Weerdtoren (allen vooral wonen en kantoren), een woon(zorg)complex (vnl. wonen met openbare en commerciële ruimten) en de openbare ruimte/de Weerd. Gekozen is voor een globaal en flexibel bestemmingsplan, waarin naast voornoemde functies ook bijvoorbeeld maatschappelijke functies, detailhandel, dienstverlening en vormen van horeca zijn toegelaten. Het bestemmingsplan beoogt het planologisch-juridisch kader te scheppen voor de realisering van de bovengenoemde ontwikkelingen. Tevens worden het bestaande UWV-gebouw (voormalig GAK) en de parkeergarage Roermondsepoort als zodanig planologisch ingepast.

Een belanghebbende die tijdig bij Gedeputeerde Staten bedenkingen heeft ingebracht alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij hiertoe redelijkerwijs niet in staat is geweest, kan gedurende voormelde termijn van zes weken tegen het goedkeuringsbesluit beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Dit betekent dat ingevolge artikel 28, lid 7 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) het besluit van Gedeputeerde Staten in werking treedt daags na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen de beroepstermijn tevens een verzoek om een voorlopige voorziening wordt ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, treedt het besluit niet in werking totdat op dat verzoek is beslist.

Venlo, 9 september 2009

Naar boven