Besluit MER-beoordeling Deponie Zuid NV, stortplaats Spinder

Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant hebben op 17 augustus 2009 de mededeling ontvangen van Deponie Zuid NV, stortplaats Spinder, dat zij voornemens is tot het voortzetten van een inrichting bestemd voor het storten van deels gevaarlijke afvalstoffen, afvaloverslag, stortgasonttrekking en -opwerking, compostering van groenafval, percolaatwaterzuivering, beheer van een calamiteitendepot en depots voor de tijdelijke opslag van brandbaar afval, bouw- en sloopafvalbewerking, grondreiniging, verwerking van baggerspecie, vervaardiging van secundaire grondstoffen door immobilisatie/stabilisatie, bouwstoffendepot, stalling van containers en facilitaire voorzieningen en tot het uitbreiden van de inrichting met een GFT-vergister en het scheiden van kunststoffen en andere herbruikbare componenten uit aangevoerd brandbaar afval, dit alles uit te voeren aan de Vloeiveldweg 8 te Tilburg.

Ingevolge artikel 7.2 van de Wet milieubeheer en categorie 18.2 en 18.3 van bijlage D van het Besluit milieu-effectrapportage is deze voorgenomen activiteit MER-beoordelingsplichtig. Dit houdt in dat ons college, alvorens door Deponie Zuid NV, stortplaats Spinder, een vergunning wordt aangevraagd, dient te beslissen of er voor de voorgenomen activiteit een MER moet worden opgesteld. Een MER moet worden opgesteld indien sprake is van een activiteit die belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben. Daarbij dient, aldus artikel 7.8b, vierde lid van de Wet milieubeheer, rekening te worden gehouden met:

  • de kenmerken van de activiteit;

  • de plaats van de voorgenomen activiteit;

  • de kenmerken van de belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu.

Na toetsing van de voorgenomen activiteit hebben Gedeputeerde Staten van Noord-Brabant op 28 augustus 2009 besloten dat Deponie Zuid NV, stortplaats Spinder, voor deze activiteit geen MER behoeft op te stellen.

Het besluit en bijbehorende stukken liggen vanaf 7 september 2009 gedurende zes weken ter inzagetijdens de openingstijden in de Stadswinkel Centrum aan het Stadhuisplein 128 (ingang bij het paleis) in Tilburg. De openingstijden van de Stadswinkel Centrum zijn: maandag van 13 tot 18 uur, dinsdag, woensdag en vrijdag van 10 tot 18 uur, donderdag van 13 tot 20 uur. Ook is het mogelijk de stukken in te zien op het provinciehuis van Noord-Brabant, Brabantlaan 1 te ’s-Hertogenbosch. U kunt zich daarvoor in verbinding stellen met M.W.J.M. Romviel ((073) 680 86 13), fax ((073) 680 76 41) of J. Ditters ((073) 681 26 09) van de directie Ecologie.

Aan deze procedure is een zaak-/projectnummer gekoppeld. Gelieve bij correspondentie dit nummer (1572712/23477) te vermelden.

Op grond van artikel 6.3 van de Algemene wet bestuursrecht wordt deze beoordeling beschouwd als een voorbereidingsbesluit, waartegen geen direct bezwaar of beroep open staat. U kunt uw bezwaren tegen dit beoordelingsbesluit te zijner tijd kenbaar maken in de procedures van de uiteindelijke besluiten, te weten de vergunningen ingevolge de Wet milieubeheer.

's-Hertogenbosch, augustus 2009

Naar boven