stcrt-2009-13229-001.png Bestemmingsplan ‘Klaas Hennepoelpolder en Veerpolder’ (Warmond) gedeeltelijk goedgekeurd

Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland hebben op 18 augustus 2009 het bestemmingsplan ‘Klaas Hennepoelpolder en Veerpolder’ (Warmond) gedeeltelijk goedgekeurd.

Het bestemmingsplan is op 18 december 2008 vastgesteld door de gemeenteraad en omvat het gebied in Warmond, in grote lijnen gelegen tussen de Haarlemmertrekvaart, de Warmonderleede, Schipholspoorlijn en de woonwijk Poelgeest (gemeente Oegstgeest). Het bestemmingsplan bevat de planologische regeling voor het natuurgebied ter plaatse en een aantal andere voorzieningen in het gebied, zoals enkele jachthavens en maatschappelijke voorzieningen.

Mogelijkheid beroep

Goedkeuring is onthouden aan de bouwmogelijkheid voor een woning in het noorden van het plangebied langs de Leede en de bouwmogelijkheid voor een tweede bedrijfswoning op het perceel Haarlemmertrekvaart 2 (voorheen boerderij Zwetsloot).

Het bestemmingsplan en het goedkeuringsbesluit liggen van donderdag 10 september tot en met woensdag 21 oktober 2009 ter inzage in het gemeentekantoor, Wilhelminalaan 25 in Sassenheim. Het gemeentekantoor is geopend op maandag van 08:30–13:00 uur, op dinsdag, woensdag en vrijdag van 08:30–16:00 uur en op donderdag van 08:30 uur tot 20:00 uur.

Belanghebbende kunnen tijdens deze termijn in beroep gaan tegen het goedkeuringsbesluit bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA in Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • degenen die tijdig bedenkingen hebben ingebracht bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland tegen het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest bedenkingen in te dienen bij Gedeputeerde Staten van Zuid-Holland tegen het door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan.

Belanghebbenden die in beroep zijn gegaan en vinden dat sprake is van een spoedeisend belang kunnen een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het goedkeuringsbesluit treedt in werking op 22 oktober 2009. Als binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het goedkeuringsbesluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voorhout, 9 september 2009

Burgemeester en wethouders van Teylingen.

Naar boven