stcrt-2009-13178-001.png Terinzagelegging ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum gemeente Baarn’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Baarn maken bekend dat ingevolge artikel 3.8 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening, met ingang van vrijdag 4 september 2009 voor een periode van zes weken (dus tot en met donderdag 15 oktober 2009 ) voor een ieder ter inzage ligt:

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum gemeente Baarn’.

Het plangebied wordt begrensd door de Faas Eliaslaan, de Kerkstraat, de Dalweg, de Berkenweg, de Eemnesserweg, de Nieuw Baarnstraat, de achterzijde van de bebouwing langs de Nieuw Baarnstraat (tussen de Amalialaan en de Nassaulaan), de Amalialaan, de Leestraat, de Stationsweg en de Javalaan.

Vigerende bestemmingsplannen gemeente

Ter plaatse van het plangebied zijn de bestemmingsplannen ‘Centrum 1982’ en de uitwerkingsplannen ‘Centrum uitwerking Brink en Oranjepark’ en ‘uitwerking Stationsweg-Nijverheidsstraat’ van kracht. Het politiebureau en de brandweerkazerne vallen binnen de plangrenzen van het vigerende bestemmingsplan Noord/Noordwest. Ter plaatse van Eemnesserweg 18 t/m 26 is het bestemmingsplan ‘Eemnesserweg 16–26’ van kracht.

Ontwikkelingen

Gedurende de procedure van het bestemmingsplan zijn er twee initiatieven kenbaar gemaakt en verwerkt in het ontwerpbestemmingsplan. Het betreft een bouwplan voor tien woningen aan de Hoofdstraat 19–21 en een bouwplan voor 8 woningen aan de Eemnesserweg 11–13.

Wilt u het bestemmingsplan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum gemeente Baarn’ is samen met de onderliggende stukken digitaal raadpleegbaar op de gemeentelijke website www.baarn.nl. Via deze website kunt u ook de bestanden van het bestemmingsplan downloaden. Op de homepage van de gemeentelijke website vindt u rechts op de pagina een knop ‘bestemmingsplan’. Via deze knop komt u op de webpagina met bestemmingsplannen. Hier kunt u het bestemmingsplan ‘Centrum gemeente Baarn’ selecteren.

U kunt het ontwerpbestemmingsplan ook inzien in het gemeentehuis, tijdens openingstijden (dagelijks van 9.00 uur tot 12.00 uur), bij de balie Frontoffice.

Zienswijzen

Binnen de gestelde termijn van zes weken kan een ieder zijn of haar zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan schriftelijk dan wel mondeling naar voren brengen.

  • Schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad en kunnen worden ingezonden via postbus 1003, 3740 BA BAARN, onder vermelding van zienswijze ontwerpbestemmingsplan ‘Centrum gemeente Baarn’.

  • Voor het indienen van een mondelinge zienswijze kunt u een afspraak maken met de heer J.H. Timmerman via telefoonnummer 035-548 17 29 of mevr. S.Y. Tijdink-Melgers via telefoonnummer 035-548 17 82.

De verdere procedure

Nadat de termijn voor het indienen van zienswijzen is verstreken wordt bekeken of naar aanleiding van de ingediende zienswijzen het plan aangepast dient te worden. De gemeenteraad neemt een besluit over de beantwoording van de ingediende zienswijzen en over het vaststellen van het bestemmingsplan. Nadat het vastgestelde bestemmingsplan gedurende zes weken ter inzage heeft gelegen voor beroep treedt het in werking. Indien geen beroep wordt ingediend is daarmee de procedure afgerond.

Naar boven