stcrt-2009-13164-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Frans Hals/Patrimonium’

Burgemeester en Wethouders van Haarlem maken ter voldoening aan artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad van Haarlem in de vergadering van 28 mei 2009 het bestemmingsplan

‘Frans Hals/ Patrimonium’

gewijzigd heeft vastgesteld.

Het plangebied van bestemmingsplan Frans Hals/Patrimonium ligt ten noorden van de binnenstad van Haarlem en beslaat een oppervlakte van ca. 41 ha. Het wordt begrensd door Noorder Buiten Spaarne, Kloppersingel(weg), Schotersingel(weg), de Maarten van Heemskerckstraat, Judith Leysterstraat, de Kleverlaan, Schoterweg, Paul Krugerstraat, President Steijnstraat, de noordzijde van de Zocherstraat en de Vrouwehekstraat, de Wethouder Roodenburgstraat en de noordzijde van de Rozenhagenstraat.

Hoofddoel van het nieuwe bestemmingsplan is het opstellen van een actueel ruimtelijk-juridisch kader, waarbinnen de bestaande situatie adequaat is geregeld. Daarnaast worden de stedenbouwkundige kwaliteiten van het plangebied beschermd door middel van een zogenaamde waarderingskaart.

De gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Frans Hals/ Patrimonium’ ligt met ingang van de dag na deze publicatie gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij:

  • Het gemeentelijk Team Personen, Bedrijven en Omgeving (PBO) van de hoofdafdeling Dienstverlening aan de Zijlsingel 1 in Haarlem. Dit loket is geopend op werkdagen van 9.00 uur tot 16.00 uur. Op donderdagen is het loket geopend van 9.00 uur tot 20.00 uur.

Tevens is het bestemmingsplan digitaal raadpleegbaar via het digitaal loket van de gemeente Haarlem, het Bestuurlijk Informatiesysteem of via de link:

http://e-diensten.haarlem.nl/bestemming/BST_Nav.asp

Naast deze officiële locaties bieden wij als extra service tevens de mogelijkheid de stukken in te zien op de volgende locatie:

  • * de Stadsbibliotheek aan het Doelenplein 1 in Haarlem. De openingstijden van die bibliotheek zijn:

    Maandag 11.00–20.00 uur, dinsdag 11.00–20.00 uur, woensdag 11.00–18.00 uur, donderdag 11.00–20.00 uur, vrijdag 11.00–18.00 uur, zaterdag 11.00–17.00 uur

    De studiezalen en het leescafé zijn maandag-, dinsdag- en donderdagavond geopend tot 20.30 uur.

Tegen het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Frans Hals/Patrimonium’ kan beroep worden ingesteld door:

  • Degene die tijdig een zienswijze heeft ingediend bij de gemeenteraad.

  • Een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad in te dienen.

  • Een ieder die bedenkingen heeft tegen de wijzigingen die door de gemeenteraad bij de vaststelling zijn aangebracht.

Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Meer informatie staat op de site van de Raad van State, www.raadvanstate.nl

Naar boven