stcrt-2009-13136-001.png Ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden inzake ‘Bloesemgaerde Wognum’

Burgemeester en wethouders van Medemblik maken ingevolge het bepaalde in afdeling 3.4 Awb bekend, dat met ingang van 4 september 2009 gedurende zes weken voor een ieder het ontwerpbesluit ter inzage ligt van de vaststelling hogere grenswaarde wet geluidshinder (wgh) inzake ‘Bloesemgaerde Wognum’.

Bij de gemeente Medemblik is een verzoek binnengekomen voor het realiseren van de woonwijk ‘Bloesemgaerde’ te Wognum. Het verzoek is tevens opgevat als een verzoek om vaststelling van een hogere grenswaarde ex. artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh).

Uit milieu/akoestisch onderzoek voor het plan blijkt dat voor een aantal geplande woningen de geluidsbelasting de voorkeursgrenswaarde van 48 dB overschrijdt. Het college heeft daarom besloten:

  • 1. een hogere waarde van 57 dB ten gevolge van de Kerkweg vast te stellen voor de drie te realiseren woningen tussen Kerkweg 12 en 18;

  • 2. een hogere waarde van 52 dB ten gevolge van de Kerkweg vast te stellen voor zeven te realiseren woningen tussen Kerkweg 18 en 24;

  • 3. een hogere waarde van 61 dB ten gevolge van de Kerkstraat in ontwerp vaststellen voor 4 woningen tussen Kerkstraat 91 en 97;

  • 4. de hogere waarden van 53 dB voor perceel Stolphoevelaan 2 in ontwerp vast te stellen;

  • 5. de hogere waarde van 54 dB voor de percelen Mandrill 17 en 19 in ontwerp vast te stellen;

  • 6. de hogere waarde van 53 dB voor het perceel Kerkweg 14 in ontwerp vast te stellen;

  • 7. de hogere waarde van 51 dB voor het perceel Kerkweg 5 in ontwerp vast te stellen;

  • 8. de hogere waarde van 49 dB voor de nieuw te bouwen school in ontwerp vast te stellen

(allen zijn inclusief de aftrek op grond van artikel 110g Wgh).

Het ontwerpbesluit tot vaststelling van de hogere grenswaarden en de daarop betrekking hebbende stukken kan worden ingezien in het gemeentehuis aan de Korteling 1 te Midwoud, bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, tijdens de openstelling.

Gedurende de zes weken van terinzagelegging kan een ieder schriftelijk of mondeling zijn/haar zienswijze kenbaar maken bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik, Postbus 7, 1670 AA Medemblik. Mondelinge zienswijzen kunnen naar voren worden gebracht tijdens de openstelling. U kunt hiervoor contact opnemen met de heer B. Visser, op telefoonnummer (0229)548072.

Naar boven