stcrt-2009-13135-001.png Herhaalde terinzagelegging Ontwerpbestemmingsplan Bloesemgaerde

Burgemeester en wethouders maken ingevolge artikel 3.8 lid 1 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan ‘Bloesemgaerde’ met ingang van 4 september 2009 Gedurende zes weken ter inzage ligt.

De aanleiding voor de herhaalde terinzagelegging van het bestemmingsplan is dat na eerder ingebrachte opmerkingen een aanvullend akoestisch en verkeersonderzoek heeft plaatsgevonden. Deze aanvullende onderzoeken liggen bij het ontwerpbestemmingsplan ter inzage evenals bij de stukken voor het voeren van procedure voor een hogere grenswaarde voor enkele omliggende woningen. Hiervan is ook een separate publicatie in dit blad opgenomen.

Het bestemmingsplan betreft een op handen zijnde ontwikkeling van de nieuwbouwlocatie ‘Bloesemgaerde’ in het noordwesten van de kern Wognum, globaal begrensd door de nieuwe watergang ten noorden van de locatie; de percelen van de Kerkstraat in het Oosten; de Kerkweg in het zuiden en de nieuwe watergang ten westen van de locatie. Dit bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling die de ontwikkeling van 187 nieuwe woningen en een maatschappelijke voorzieningencluster in de oksel van de Kerkweg en Kerkstraat mogelijk maakt. Enkele aan de rand en van de nieuwe woonwijk gelegen, bestaande kavels worden eveneens in het bestemmingsplan meegenomen.

Inzage

Het ontwerpbestemmingsplan en de daarop betrekking hebbende stukken kunnen worden ingezien bij de balie van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling in het gemeentehuis aan de Korteling 1 te Midwoud. Tevens is het ontwerpbestemmingsplan en de bijbehorende stukken in te zien op onze website www.medemblik.nl

Voor meer informatie over dit bestemmingsplan, of voor het maken van een afspraak, kunt u telefonisch contact opnemen met het team Bouwen, Wonen en Bedrijven (telefoonnummer 0229-548072, de heer B. Visser).

Zienswijze

Gedurende bovengenoemde periode kan iedereen een zienswijze naar voren brengen:

  • schriftelijk bij de gemeenteraad van Medemblik, Postbus 7, 1670 AA Medemblik, of

  • mondeling na telefonische afspraak met de heer B. Visser, telefoonnummer 0229-548072 Van een mondelinge zienswijze wordt een bondig verslag gemaakt.

Voor zowel de schriftelijke als de mondelinge zienswijze geldt, dat gemotiveerd moet worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan de reacties betrekking hebben.

Medemblik, 3 september 2009

Burgemeester en wethouders van de gemeente Medemblik.

Naar boven