stcrt-2009-13087-001.png Vaststelling bestemmingsplan Noordereiland

De gemeenteraad van Heerhugowaard heeft op 25 augustus 2009 het bestemmingsplan Noordereiland ongewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan betreft het plangebied.

Het bestemmingsplan Noordereiland heeft betrekking op een gebied dat even ten noorden van de dorpskern De Noord ligt en aan de zuidzijde wordt begrensd door de Plaetmanstraat, aan de oostzijde door de achtertuinen van de vrijstaande woningen langs de Middenweg, aan de noordzijde door de kassen van de firma Entius en aan de westzijde door de kassen van de firma De Vries. Het bestemmingsplan beoogt de bouw van 126 woningen mogelijk te maken.

Terinzageligging

Het ontwerpbestemmingsplan ligt met ingang van donderdag 3 september 2009 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het Informatiecentrum in de hal van het gemeentehuis aan de Parelhof 1 en Info(n)oord, Middenweg 541a. De openingstijden van het gemeentehuis zijn: maandag tot en met donderdag van 10.00 tot 17.00 uur en vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur. De openingtijden van Info(n)oord zijn: maandag, woensdag en vrijdag van 13.00 tot 17.00 uur en van 18.30 tot 20.30 uur.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal te raadplegen op de site van de gemeente Heerhugowaard: ‘www.heerhugowaard.nl/bestemmingsplan’ onder ‘raadplegen’.

Instellen van beroep

Vanaf vrijdag 4 september 2009 kan gedurende een termijn van 6 weken, een belanghebbende die tijdig zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar heeft gemaakt, alsmede een belanghebbende die aantoont dat hij/zij redelijkerwijs niet in staat is geweest bij de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan overeenkomstig artikel 3.8 Wro, juncto afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, zijn/haar zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, beroep in stellen bij de Raad van State. Het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt.

Voorlopige voorziening

Het instellen van beroep schorst de inwerkingtreding van het bestemmingsplan niet. Indien gedurende de beroepstermijn met betrekking tot het vaststellingsbesluit, naast het beroep, bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, ook een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Een beroepschrift moet worden gericht aan:

De Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Een verzoek om een voorlopige voorziening moet worden gericht aan:

De Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Voor zowel het instellen van beroep als het doen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Heerhugowaard, 2 september 2009

Burgemeester en wethouders van Heerhugowaard.

Naar boven