stcrt-2009-13059-001.png Inspraak herziening voorontwerpbestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer, F-buurt

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in de Inspraakverordening Amsterdam Zuidoost en de Algemene wet bestuursrecht bekend dat met ingang van donderdag 3 september 2009 gedurende zes weken de herziening voorontwerpbestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer voor een iederter inzage ligt in:

  • Het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00–16.00 uur.

Een digitale versie van de herziening voorontwerpbestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer, F-buurt is te downloaden op de website van het stadsdeel. Gezien de grootte van de bestanden verdient het aanbeveling om de bestanden slechts te downloaden als u over een breedband internet verbinding beschikt. Hoewel de digitale versie van het voorontwerp bestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies en/of dat de digitale versie niet goed leesbaar is. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het ter inzage gelegde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het plangebied wordt ruwweg omgeven door aan de oostkant de Nadezjda Mandelstamstraat en de Martin Niemollerstraat, aan de zuidkant de Claus van Ambergstraat, aan de westkant de Martin Ennalstraat en aan de noordkant de Raoul Wallenbergstraat en de Chico Mendesstraat.

In de herziening voorontwerpbestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer, F-buurt worden een paar aanpassingen gedaan op het op 20 februari 2007 goedgekeurde bestemmingsplan De Nieuwe Bijlmer. Het wordt voor de woonblokken met de adressen Chico Mendesstraat 2 t/m 42 en Nadezjda Mandelstamstraat 3 t/m 61 onmogelijk gemaakt om de dakterrassen dicht te bouwen. Voor het woonblok aan de Raoul Wallenbergstraat 27 t/m 67 wordt het onmogelijk gemaakt om het terras aan de voorkant van de woning dicht te bouwen. Tenslotte wordt de gebouwde fietsenstalling aan de Andrey Sacharovstraat opgenomen in de herziening van het bestemmingsplan.

Een ieder kan gedurende de termijn van ter inzage legging schriftelijke inspraakreacties indienen over de herziening voorontwerpbestemmingsplan. Deze schriftelijke inspraakreacties dienen te worden gericht aan het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost.

Op donderdag 24 september 2009 wordt een inspraakavond gehouden. Tijdens deze avond wordt het voorontwerpbestemmingsplan toegelicht en kan een ieder vragen stellen en mondelinge inspraakreacties indienen. De inspraakavond vindt plaats in het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150. U bent van harte welkom tussen 19.30 en 21.00 uur.

Amsterdam Zuidoost, 2 september 2009

Het Dagelijks Bestuur,

E.M. Sweet,

voorzitter.

M. Rach,

secretaris.

Naar boven