stcrt-2009-12951-001.png Wet voorkeursrecht gemeenten, Wijk bij Duurstede

Burgemeester en wethouders van Wijk bij Duurstede maken ingevolge de artikelen 5 en 7 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend, dat zij bij besluit van 25 augustus 2009, op grond van het bepaalde in artikel 6 van de Wvg, hebben besloten gronden voorlopig aan te wijzen, waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn. Tevens heeft het college van burgemeester en wethouders in voornoemd besluit besloten de raad van de gemeente Wijk bij Duurstede voor te stellen om op grond van artikel 2 van de Wvg deze gronden aan te wijzen, als gronden waarop de artikelen 10 t/m 24, 26 en 27 van de Wvg van toepassing zijn.

Het voorkeursrecht betreft gronden die zijn gelegen in het Bestemmingsplan Buitengebied 2003 en zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kaart en lijst. De aanwijzing heeft tot gevolg dat na inwerkingtreding de eigenaren en beperkt gerechtigden van de aangewezen gronden, wanneer zij die gronden respectievelijk de beperkte rechten daarop wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente te koop moeten aanbieden. De eigenaren en beperkt gerechtigden van deze percelen ontvangen afzonderlijk bericht.

Het besluit met de kaart en de lijst van voorlopig aangewezen gronden ligt gedurende 6 weken van 3 september 2009 tot en met 14 oktober 2009 tijdens kantooruren ter inzage in het gemeentehuis van de gemeente Wijk bij Duurstede, gevestigd aan de Karel de Grotestraat 30 te Wijk bij Duurstede. Gedurende deze termijn kunnen belanghebbenden een zienswijze indienen, door deze te richten aan: het college van b&w van de gemeente Wijk bij Duurstede, t.a.v. afdeling SBP-grondzaken, mw. Y. Kroeze, Postbus 83, 3960 BB Wijk bij Duurstede.

Tegen het besluit van burgemeester en wethouders staat bovendien bezwaar open gedurende zes weken na dagtekening hiervan in de Staatscourant. Het bezwaarschrift kan worden gericht aan: het college van b&w van de gemeente Wijk bij Duurstede, t.a.v. afdeling SBP-grondzaken, mw. Y. Kroeze, Postbus 38, 3960 BB Wijk bij Duurstede. Het indienen van een bezwaarschrift schorst niet de uitvoering van het besluit. Hiertoe kunt u, indien gezien het betrokken belang onverwijlde spoed is vereist, bij de Voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank te Utrecht een verzoek om een voorlopige voorziening indienen.

Voor meer informatie over de aanwijzing kunt u contact opnemen met de afdeling Strategie, Beleid en Projecten, mw. Yolande Kroeze, telefoon: 0343-595595.

Het besluit van het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Wijk bij Duurstede treedt op 3 september 2009 in werking, de dag na publicatie in de Staatscourant.

Naar boven