stcrt-2009-12932-001.png Vooraankondiging en terinzagelegging concept-ontwerpbestemmingsplan Cronenburgh

Overeenkomstig artikel 1.3.1 lid 1 van het Besluit ruimtelijke ordening (Bro) geven Burgemeester en wethouders van Loenen kennis dat zij een bestemmingsplan voorbereiden voor de wijk Cronenburgh inclusief randweg.

In april 2008 hebben Gedeputeerde Staten algehele goedkeuring onthouden aan het door de gemeenteraad op 25 september 2007 vastgestelde bestemmingsplan Cronenburgh wegens een vormfout; niet alle onderliggende rapporten (te weten het akoestisch rapport en het luchtkwaliteitsonderzoek) lagen bij het ontwerpbestemmingsplan ter inzage en dit is in strijd met de actieve informatieplicht zoals bedoeld in artikel 23 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening (oud) jo artikel 3:11 lid 1 van de Algemene wet bestuursrecht. Niet kan worden volstaan met het opnemen van samenvattingen en conclusies van de desbetreffende rapporten in het bestemmingsplan.

Inmiddels is het bestemmingsplan geactualiseerd. Het concept-ontwerpbestemmingsplan Cronenburgh met (ca 50) bijbehorende stukken ligt vanaf 20 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage in het gemeentehuis van Loenen. Gedurende deze periode kan eenieder (schriftelijk) een inspraakreactie kenbaar maken bij het college van Burgemeester en wethouders.

Overeenkomstig artikel 1.3.1 lid 2 Bro wordt hier gemeld dat geen gelegenheid wordt geboden om zienswijzen omtrent het voornemen tot het voorbereiden van het bestemmingsplan naar voren te brengen en dat er geen onafhankelijke instantie in de gelegenheid wordt gesteld advies uit te brengen over dit voornemen.

Voor meer informatie over deze aankondiging kunt u contact opnemen met de afdeling VROM van de gemeente Loenen.

Naar boven