Regeling van de Minister van Economische Zaken van 21 augustus 2009, nr. WJZ/9144854, tot wijziging van de Uitvoeringsregeling CVO

De Minister van Economische Zaken,

Gelet op artikel 2, eerste lid, van het Besluit subsidies civiele vliegtuigontwikkeling;

Besluit:

ARTIKEL I

In artikel 1 van de Uitvoeringsregeling CVO wordt ‘Embrear en Gulfstream’ vervangen door: Embrear, Gulfstream en Rekkof.

ARTIKEL II

Deze regeling treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst.

Den Haag, 21 augustus 2009

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

TOELICHTING

Deze regeling wijzigt de Uitvoeringsregeling CVO, die is gebaseerd op het Besluit subsidies civiele vliegtuigontwikkeling.

Het vliegtuigbouwprogramma van Rekkof wordt, naast de programma’s van Airbus, Bombardier, Cessna, Dassault, Embraer, en Gulfstream aangewezen als programma voor vliegtuigontwikkeling in de zin van artikel 2, eerste lid, van het Besluit subsidies civiele vliegtuigontwikkeling. Voor deze programma’s geldt een lichter regime van terugbetalingsverplichtingen in het geval het project van de aanvrager technisch of commercieel zou mislukken.

Deze aanwijzing versterkt de concurrentiepositie van het luchtvaartcluster en draagt bij aan het behoud van de werkgelegenheid.

De informatieverplichtingen van de aanvragers veranderen niet. De administratieve lasten (1,4%) van een subsidie op grond van deze regeling blijven daardoor gelijk.

De Minister van Economische Zaken,

M.J.A. van der Hoeven.

Naar boven