stcrt-2009-12884-001.png Vaststelling bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ met aanwijzingsbesluit van de provincie Noord-Brabant

Burgemeester en wethouders maken bekend dat de gemeenteraad op 16 juli 2009 het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ gewijzigd heeft vastgesteld. Het bestemmingsplan heeft betrekking op het gehele buitengebied van de gemeente Boxmeer met uitzondering van een aantal verblijfsrecreatieobjecten. Het plan is een actualisering van de geldende bestemmingsplannen ‘Buitengebied 1996’ (voormalige gemeente Vierlingsbeek) en ‘buitengebied 1997’ (Voormalige gemeente Boxmeer). Daarnaast zijn de gevolgen van het reconstructieplan in het bestemmingsplan verwerkt.

De provincie Noord Brabant (Gedeputeerde Staten) heeft naar aanleiding van de inhoud van het bestemmingsplan besloten om een aanwijzing te geven. Deze aanwijzing heeft betrekking op een aantal onderdelen van het bestemmingsplan. Deze onderdelen maken nu geen deel meer uit van het bestemmingsplan.

Met ingang van 3 september 2009 ligt het bestemmingsplan ‘Buitengebied 2008’ en de bijbehorende stukken met daarbij het aanwijzingsbesluit van de provincie Noord Brabant gedurende zes weken tijdens openingsuren ter inzage bij de publieksbalie in het tijdelijk gemeentehuis aan de Bakelgeertstraat 43–45 in Boxmeer. Het bestemmingsplan met bijbehorende stukken en het aanwijzingsbesluit zijn ook te raadplegen op www.boxmeer.nl onder het kopje actueel/bekendmakingen/algemeen.

Tegen het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan kan tot en met 14 oktober 2009 bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld door belanghebbenden die tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad hebben ingediend ten aanzien van het ontwerpbestemmingsplan of kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest. Verder kan iedereen die bedenkingen heeft tegen de bij de vaststelling aangebrachte wijzigingen, bij de genoemde afdeling beroep instellen.

Ook tegen het aanwijzingsbesluit van de provincie Noord Brabant kan tot en met 14 oktober 2009 door eenieder bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State beroep worden ingesteld. Een beroepschrift wordt gericht aan de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het vaststellingsbesluit, met uitsluiting van de onderdelen waarop de aanwijzing betrekking heeft, treedt in werking op 15 oktober 2009, tenzij voor deze datum, naast beroep, tevens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij de voorzitter van de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dat geval wordt de werking van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

Boxmeer, 2 september 2009

Burgemeester en wethouders van Boxmeer,

de gemeentesecretaris,

H.P.M. van de Loo.

De burgemeester,

K.W.T. van Soest.

Naar boven