stcrt-2009-12875-001.png Vastgesteld bestemmingsplan ‘Leegstraat, perceel tussen 10 en 12’ te Winssen en Vastgesteld bestemmingsplan ‘Waalkribben’

Burgemeester en wethouders van Beuningen maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat de gemeenteraad op14 juli 2009 de bestemmingsplannen ‘Leegstraat, perceel tussen 10 en 12’ te Winssen en ‘Waalkribben’ gewijzigd heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan ‘Leegstraat, perceel tussen 10 en 12’ te Winssen heeft betrekking op de bouw van 1–2 woningen op het perceel tussen Leegstraat 10 en 12 te Winssen.

De volgende wijzingen zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan:

  • Paragraaf 5.5: Natuurwaarden. Het behoud van de houtsingel aan de zuidzijde van het plangebied is niet nodig gebleken. De paragraaf is hierop aangepast.

  • H 7: economische uitvoerbaarheid. De paragraaf economische uitvoerbaarheid was in het ontwerpbestemmingsplan nog als P.M. post opgenomen. Deze paragraaf is ingevuld.

Het bestemmingsplan ‘Waalkribben’ heeft betrekking op werkzaamheden aan de kribben in de Waal. Het gaat om werkzaamheden die in het kader van ‘Ruimte voor de Rivier’ door Rijkswaterstaat zullen worden uitgevoerd. De kribben zullen worden verlaagd, wat moet leiden tot een betere doorstroming van het water door de Waal.

Het ontwerpbestemmingsplan is naar aanleiding van een ingediende zienswijze gewijzigd op de volgende punten:

  • op de plankaart zijn enkele gasleidingen enkele meters verplaats en is een tweetal gasleidingen verwijderd;

  • het aanlegvergunningstelsel is aangepast.

Ter inzage

Het besluit tot vaststelling en het bestemmingsplan liggen vanaf donderdag 27 augustus 2009 tot en met donderdag 8 oktober 2009 voor eenieder ter inzage op de afdeling VROM in het gemeentehuis. U kunt de stukken elke werkdag tijdens de gebruikelijke openingstijden inzien of op afspraak buiten deze tijden. Het plan is ook elektronisch raadpleegbaar op de internetpagina van de gemeente Beuningen, www.beuningen.nl.

Tegen het besluit van de gemeenteraad kunnen belanghebbenden met ingang van vrijdag 28 augustus gedurende een termijn van 6 weken schriftelijk beroep instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage. Geen beroep kan worden ingesteld door een belanghebbende aan wie redelijkerwijs kan worden verweten dat hij geen zienswijze als bedoeld in artikel 3:15 van de Algemene wet bestuursrecht naar voren heeft gebracht.

Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn, tenzij gedurende deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend.

Naar boven