stcrt-2009-12871-001.png Goedkeuring bestemmingsplan ‘Buitenpost – Lutkepost’

Burgemeester en wethouders van Achtkarspelen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 28, lid 6 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening bekend, dat Gedeputeerde Staten van Fryslân bij besluit van 18 augustus 2009, nr. 00833295 het op 23 april 2009 door de gemeenteraad vastgestelde bestemmingsplan ‘Buitenpost – Lutkepost’ hebben goedgekeurd.

Het plangebied ligt aan de zuidkant van Buitenpost. Het wordt (globaal) omgrensd door de Buitenpostervaart, de Lauwersmeerweg (rondweg) en de weg Lutkepost (die overgaat in de Kuipersweg). Het gebied zal in twee fasen worden ontwikkeld.

De eerste fase is aan de oostzijde van het plangebied geprojecteerd en biedt ruimte aan maximaal 63 woningen en een uitbreiding van het woonwagencentrum met 3 plaatsen. De invulling zal voor een belangrijk deel bestaan uit de bouw van 40 (grotendeels levensloopgeschikte) twee-onder-één-kap-huurwoningen. De eerste fase voorziet op termijn ook in de bouw van een appartementencomplex (maximaal 22 appartementen) en de bouw van een zestal duurzame woningen. De realisatie hiervan is afhankelijk van aanvullende of (elders) vrijvallende woningbouwmogelijkheden.

De tweede fase is in het plan globaal bestemd (wijzigingsbevoegdheid). In de tweede fase is uitgegaan van verdere woningbouw (maximaal 80 woningen).

Het bestemmingsplan en het besluit van Gedeputeerde Staten liggen met ingang van 2 september 2009 tot en met 13 oktober 2009 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage bij de balie van de afdeling Ruimte (ma., di., wo. en do. 9.00–16.00 en vr. 9.00–12.00 uur).

Gedurende bovenvermelde termijn kan tegen het besluit van Gedeputeerde Staten beroep worden ingesteld door belanghebbenden die zich tijdig met bedenkingen tot Gedeputeerde Staten hebben gewend alsmede belanghebbenden die aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest tijdig hun bedenkingen bij Gedeputeerde Staten kenbaar te maken. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Degenen die tot indiening van een beroepschrift gerechtigd zijn, kunnen gelijktijdig met of na het indienen van een beroepschrift tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit tot goedkeuring treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn. Wanneer binnen die termijn een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Buitenpost, 1 september 2009

Burgemeester en wethouders voornoemd,

T.J. van der Zwan,

burgemeester.

E. van der Sluis,

secretaris.

Naar boven