stcrt-2009-12832-001.png Ontwerpbestemmingsplan Driemond

Het Dagelijks Bestuur van het stadsdeel Amsterdam-Zuidoost van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening (Wro) opnieuw bekend (zie ook de publicatie op 29 juli 2009) dat met ingang van donderdag 30 juli 2009 voor een periode van 6 weken het ontwerpbestemmingsplan Driemond ter inzage ligt op de volgende plaatsen:

  • Het Informatiecentrum Amsterdam Zuidoost, Anton de Komplein 150, op werkdagen geopend van 09.00–16.00 uur;

  • de openbare bibliotheek Bijlmermeer, Bijlmerplein 93, geopend op maandag van 12.00–17.00 uur, woensdag van 10.00–17.00 uur, donderdag van 12.00–20.00 uur, vrijdag van 14.00–17.00 uur en zaterdag van 11.00–16.00 uur.

  • het Dorpshuis Driemond, Burg. Bletzstraat 74 te Driemond, per 17 augustus op werkdagen geopend van 9.00–12.00 uur.

Een digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan Driemond is te downloaden op de website van het stadsdeel. Hoewel de digitale versie van het ontwerpbestemmingsplan gelijk is aan het exemplaar dat ter inzage ligt, is het mogelijk dat er verschillen zijn ontstaan tussen beide versies en/of dat de digitale versie niet goed leesbaar is. Voor zekerheid omtrent de regeling dient altijd het ter inzage gelegde exemplaar te worden geraadpleegd.

Het plangebied betreft het dorp Driemond en de direct ten noorden daarvan gelegen sportvelden, de volkstuinen en de natuurlijke ijsbaan. De plangrenzen worden globaal gevormd door het midden van het Amsterdam-Rijnkanaal in het oosten (aansluitend op de gemeentegrens met Weesp), de rivier de Gaasp en de Provincialeweg in het zuiden, de rivier de Gaasp en de Stammerlandweg in het westen en de Stammerlandweg en de sportvelden in het noorden (aansluitend op de grenzen van het bestemmingsplan Gemeenschapspolder).

In het ontwerpbestemmingsplan wordt, rekening houdend met de lopende ontwikkelingen, de bestaande situatie vastgelegd. Binnen het plangebied worden op drie locaties nieuwe ontwikkelingen voorzien, welke in het ontwerpbestemmingsplan zijn opgenomen. Voor deze ontwikkelingen is een Stedenbouwkundig Programma van Eisen vastgesteld door de stadsdeelraad. Daarnaast moet het ontwerp dienen als een actueel toetsingsdocument voor de aanvraag van woning- en tuinuitbreidingen.

Een ieder kan gedurende de termijn van de terinzagelegging schriftelijke zienswijzen omtrent het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen.Deze schriftelijke zienswijzen dienen te worden gericht aan de Stadsdeelraad van het stadsdeel Zuidoost, Postbus 12491, 1100 AL Amsterdam Zuidoost.

Een ieder kan tevens mondelinge zienswijzen naar voren brengen gedurende de termijn van de terinzagelegging. Hiervoor kunt u een afspraak maken met dhr. P. de Vries (of bij afwezigheid dhr. H. Misset) van het Bureau Projecten van de sector Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling (telefoon: 020-2525000) op dinsdagen tussen 10 en 12 uur.

Amsterdam Zuidoost, 26 augustus 2009

Het Dagelijks Bestuur,

E.M. Sweet,

voorzitter.

M. Rach,

secretaris.

Naar boven