stcrt-2009-12826-001.png Vastgesteld projectbesluit ‘Achterhoeksestraat 62 te Rucphen’

Burgemeester en wethouders van de gemeente Rucphen maken ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.11 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat op 21 augustus 2009 het projectbesluit ‘Achterhoeksestraat 62 te Rucphen’ is vastgesteld. Het projectbesluit biedt een planologische regeling voor de bouw van een vervangende woning buiten het aangegeven bouwblok. Op basis van het vigerende bestemmingsplan ‘Bebouwde Kom Rucphen’ is dit thans niet mogelijk.

Het vastgestelde projectbesluit ligt vanaf donderdag 27 augustus 2009 gedurende zes weken ter inzage op het gemeentehuis in Rucphen. Een ieder kan het projectbesluit en onderliggende stukken daar inzien op werkdagen van 9.00 tot 12.00 uur. Daarnaast zijn de stukken te raadplegen via de gemeentelijke website.

Beroep

Tegen het vastgestelde projectbesluit kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht gedurende voornoemde termijn van terinzagelegging (die eindigt op 8 oktober 2009) beroep ingesteld worden bij de Rechtbank Breda, sector Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA, Breda.

Degenen die beroep kunnen instellen bij de Rechtbank zijn:

  • de aanvrager;

  • degenen die een zienswijze hebben ingebracht tegen het ontwerpprojectbesluit;

  • belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het projectbesluit.

Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij de Voorzieningenrechter bij de rechtbank, Postbus 90006, 4800 PA Breda. Voor zowel het instellen van beroep als het verzoeken om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Het projectbesluit treedt in werking met ingang van de dag dat de beroepstermijn ongebruikt is verstreken of, indien er een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzieningenrechter is ingediend, op het moment dat dit verzoek is afgewezen.

Naar boven