stcrt-2009-12824-001.png Ontwerpbesluit Vaststelling Hogere Grenswaarde Wet Geluidhinder ‘Woonzorgcomplex Oude-Tonge’

Het (ontwerp)projectbesluit ‘Woonzorgcomplex Oude-Tonge’ maakt de bouw van een Woonzorgcomplex aan de Melkweg in Oude-Tonge mogelijk. Ten behoeve van het opstellen van het (ontwerp)projectbesluit is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Uit dit akoestisch onderzoek blijkt dat de geluidsbelasting aan de noord-oostgevel van het noordelijk gebouw ten gevolge van het wegverkeer van de N59 maximaal 54,2 dB bedraagt. De wettelijke voorkeurswaarde van 48 dB wordt derhalve overschreden.

Burgemeester en wethouders zijn voornemens om met toepassing van artikel 83, lid 1 en artikel 110a van de Wet Geluidhinder voor het geprojecteerde Woonzorgcomplex een hogere geluidwaarde vast te stellen voor wegverkeerslawaai.

Het ontwerpbesluit tot het vaststellen van de hogere geluidwaarde ligt met het bijbehorende akoestisch onderzoek met ingang van 31 augustus 2009 tot 12 oktober 2009 tijdens kantooruren voor eenieder ter inzage in het gemeentehuis, Eisenhowerlaan 1, 3255 VA Oude-Tonge. Het gemeentehuis is ook iedere eerste en derde dinsdag van de maand geopend tussen 18:00–19:30 uur.

Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijke of mondelinge zienswijzen indienen, gericht aan het college van burgemeester en wethouders, Eisenhowerlaan 1, 3255 VA Oude-Tonge. Voor een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met één van de medewerkers van het taakgebied Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ontwikkeling en Milieu voor het maken van een afspraak.

Oude-Tonge, 28 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Oostflakkee,

wnd. Burgemeester,

J. Heijkoop.

Secretaris,

J.T.M. Brouwer.

Naar boven