stcrt-2009-12752-001.png Bestemmingsplan ‘Hintham’

Bekendmaking op grond van artikel 3.8 lid 4 van de Wet ruimtelijke ordening (vastgesteld met ambtshalve wijzigingen t.o.v. ontwerp)

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch maken bekend dat het bestemmingsplan ‘Hintham’ dat op 14 juli 2009 door de gemeenteraad is vastgesteld met ingang van 31 augustus 2009 gedurende 6 weken voor iedereen ter inzage ligt in het Stadskantoor. Tevens kunt u dit bestemmingsplan via internet (www.s-hertogenbosch.nl) raadplegen. Deze mogelijkheid wordt u ook geboden op het stadskantoor.

In het noorden wordt het plangebied begrensd door de spoorlijn ’s-Hertogenbosch-Nijmegen, in het oosten door de snelweg A2, in het zuiden door rivier De Aa en in het westen door de grens van sportpark De Vliert, de Jasmijnstraat, de J. Heijmanslaan en de Vincent van Goghlaan.

Voor de buurten Hintham-noord en Hintham-zuid is in de loop der jaren een grote hoeveelheid aan bestemmingsplannen ontwikkeld. Deze bestemmingsregelingen verschillen onderling en zijn veelal verouderd. Met het opstellen van een nieuw bestemmingsplan voor dit gebied kunnen het beheer en de plantoetsing worden verbeterd. Het bestemmingsplan dat voor het gebied Hintham is opgesteld, is dan ook overwegend een beheersplan. Bestaande functies krijgen een bestemming overeenkomstig het huidige gebruik. Daarbij is getracht de nodige flexibiliteit op te nemen.

Daarnaast zal het nieuwe bestemmingsplan enkele (potentiële) ontwikkelingen mogelijk maken:

  • Uitbreiding winkelcentrum Pastoor van Thiellaan;

  • Herontwikkeling Landgoed Zuiderbosch aan de Hintham 152;

  • Verplaatsing scoutinglokalen aan de Vliertsesteeg;

  • Realisatie drietal woningen aan de Hintham 59.

Volgens de bepalingen van de Wet ruimtelijke ordening kunnen belanghebbenden tegen het besluit van de gemeenteraad gedurende bovengenoemde termijn schriftelijk en gemotiveerd beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Deze beroepsmogelijkheid komt uitsluitend belanghebbenden toe, die zich op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening tijdig met zienswijzen tot de gemeenteraad hebben gewend alsmede die belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest zich tot de gemeenteraad te wenden.

Tevens kan een belanghebbende bij voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak beroep instellen tegen de wijzigingen, die bij de vaststelling van het bestemmingsplan door de gemeenteraad in het ontwerp zijn aangebracht.

Bovendien bestaat de mogelijkheid gedurende bovengenoemde termijn de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak te verzoeken een voorlopige voorziening te treffen.

’s-Hertogenbosch, 27 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van ’s-Hertogenbosch,

de secretaris,

I.A.M. Woestenberg.

De burgemeester,

A.G.J.M. Rombouts.

Naar boven