stcrt-2009-12741-001.png Ontwerpbestemmingsplan ‘Nieuwe Wetering’

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerp van het bestemmingsplan ‘Nieuwe Wetering’ met ingang van donderdag 27 augustus 2009 voor een periode van 6 weken voor eenieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Westeinde 1 te Roelofarendsveen. U bent welkom op werkdagen van 08.30 tot 12.30 uur of op afspraak.

Gedurende deze termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling zijn zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad kenbaar maken. De zienswijzen dienen te worden gericht aan de gemeenteraad van Kaag en Braassem, Postbus 1, 2370 AA Roelofarendsveen. De gemeenteraad zal degenen die tijdig hun zienswijze kenbaar hebben gemaakt in de gelegenheid stellen een nadere mondelinge toelichting te geven.

Het ontwerpbestemmingsplan is conserverend van aard. Dit betekent dat in hoofdzaak de bestaande situatie in het plan wordt vastgelegd. Het bestemmingsplan biedt ruimte om (beperkte) ontwikkelingen voor bewoners en eigenaren van bedrijven mogelijk te maken. Daarnaast zijn er een aantal nieuwe ontwikkelingen in het bestemmingsplan opgenomen.

In het vigerende bestemmingsplan waren twee wijzigingsbevoegdheden (V en VII) opgenomen. Deze zijn tot op heden niet toegepast en zijn daarom overgenomen in het bestemmingsplan ‘Nieuwe Wetering’.

Er worden vijf nieuwe wijzigingsbevoegdheden in het bestemmingsplan ‘Nieuwe Wetering’ opgenomen. Het gaat om drie woningbouwlocaties in Nieuwe Wetering Noord, een locatie voor starterswoningen en de locatie van het huidige Cultureel Centrum.

Het plangebied omvat de kern Nieuwe Wetering. Het plangebied grenst aan het ‘Derde Tuinbouwgebied’ en bestaat voornamelijk uit woonbebouwing en enkele bijzondere maatschappelijke functies. Deze functies komen voor naast de gebruikelijke functies als wegen, groen en water. De begrenzing wordt bepaald door het ‘Derde Tuinbouwgebied’ en het buitengebied in het westen, de Ringvaart in het noorden, het traject van de HSL in het oosten en ten slotte de aansluiting (rotonde) op de A4 in het zuiden.

In het kader van het voorontwerpbestemmingsplan heeft de gemeente Kaag en Braassem 28 inspraakreacties ontvangen. In de toelichting van het ontwerpbestemmingsplan vindt u een overzicht van de inspraakreacties alsmede de nota van beantwoording terug.

U kunt het bestemmingsplan ook inzien via onze website, www.kaagenbraassem.nl

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met mevrouw Van der Ploeg of een van onze klantadviseurs, tel. (071) 332 72 72, e-mail: info@kaagenbraassem.nl

26 augustus 2009

Burgemeester en wethouders van Kaag en Braassem.

Naar boven