stcrt-2009-12721-001.png Ontwerpbestemmingsplan Haven Den Helder 1e herziening 2009

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Den Helder maken op grond van artikel 3.8, lid 1 Wro bekend dat het ontwerpbestemmingsplan Haven Den Helder 1e herziening 2009 met ingang van 28 augustus 2009, opnieuw gedurende 6 weken ter visie ligt. De reden voor het opnieuw ter visie leggen van het ontwerp bestemmingsplan is gelegen in het feit dat tijdens de eerdere tervisielegging van het ontwerpbestemmingsplan gebleken is dat niet de juiste digitale stukken ter visie waren gelegd. Om deze procedurele omissie te herstellen wordt het plan met bijbehorende stukken opnieuw ter visie gelegd.

Het bestemmingsplan voorziet in een reparatie van het gebruik gronden van delen van de bestemming Bedrijventerrein ten behoeve van bedrijven met milieucategorie 5 die voortkomen in de in het plan begrepen bedrijvenlijst van het bestemmingsplan Haven Den Helder 2007. De herziening behelst delen van de gronden gelegen op het bedrijventerrein Het Nieuwe Werk, Het Nieuwe Diep, de Paleiskade en de TESO-rijksveerhaven. Ook wordt de bestaande overkapping bij de toegang van de TESO-rijksveerhaven alsmede de zoetwateropslag naast het pand Het nieuwe werk 22 positief bestemd.

Naast bovengenoemde is het plan conserverend opgesteld en blijft het de belangen ten aanzien van de zeewering, beschermd stadsgezicht en archeologie beschermen.

Het ontwerpbestemmingsplan ‘Haven Den Helder 1e herziening 2009’ ligt ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het stadhuis aan de Drs. F. Bijlweg 20 op maandag tot en met woensdag van 8.30 tot 16. 30 uur, donderdag van 8.30 tot 19.00 uur en vrijdag van 8.30 tot 15.00 uur.

Tevens is het ontwerpbestemmingsplan en bijbehorende stukken in te zien op de gemeentelijke internetsite www.denhelder.nl.

Gedurende genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze omtrent het ontwerpbestemmingsplan met het daarbij behorende ontwerpbesluit kenbaar maken bij de Gemeenteraad van Den Helder, Postbus 36, 1780 AA, Den Helder. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken met een medewerker van het team planontwikkeling van de Afdeling Ruimte, Wonen en Ondernemen van de gemeente Den Helder, telefoon 0223-678 817. Zienswijzen die zijn ingediend gedurende de periode van 6 weken lopende vanaf 15 mei 2009 worden gezien als zijnde ingediend tegen het nu ter visie liggende ontwerpplan.

Den Helder, 27 augustus 2009

Naar boven