stcrt-2009-12715-001.png Publicatie ontwerpbestemmingsplan Stadionplein

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid maakt op grond van artikel 3.8, lid 1van de Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat een ontwerpbestemmingsplan Stadionplein is opgesteld.

Het plangebied omvat, in hoofdlijnen, het Stadionplein. Het ontwerpbestemmingsplan voorziet in realisatie van twee gebouwen en een ondergrondse parkeergarage. Daarnaast krijgen de kiosken weer een plek op het plein. De gebouwen krijgen een publieksgericht programma in de plint. In het zuidblok komen een culturele voorziening en een hotel of woningen. In het noordblok komen winkels, maatschappelijke voorzieningen en horeca met daarboven woningen, deels sociale huurwoningen, bestemd voor ouderen.

Het ontwerpbestemmingsplan ligt ter inzage van 28 augustus tot en met 8 oktober 2009 bij onze informatiecentra op de stadsdeelkantoren Koninginneweg 1 en Karel du Jardinstraat 65, geopend op werkdagen van 07.30 tot 17.30 uur. Ons kantoor aan de Koninginneweg is op maandagavond tot 19.00 uur geopend. De plannen kunnen tevens bekeken worden via onze internetsite www.oudzuid.amsterdam.nl

Dinsdag 15 september organiseert het stadsdeel een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan. Tussen 19.30 en 21.30 uur kunt u vragen stellen. De avond vindt plaats in de raadszaal van het stadsdeelkantoor aan de Koninginneweg 1.

Een ieder kan gedurende de termijn dat het ontwerpbestemmingsplan ter inzage ligt schriftelijk of mondeling zienswijzen hierover kenbaar maken. Uw schriftelijke reactie kunt u sturen naar Stadsdeel Oud-Zuid, Postbus 51160, 1007 ED Amsterdam, t.a.v. de afdeling Economie en Ruimte. Voor uw mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met het secretariaat van de afdeling Economie & Ruimte, telefoonnummer 14 020.

Alle binnengekomen zienswijzen worden verwerkt in de ‘Nota van Beantwoording zienswijzen ontwerpbestemmingsplan Stadionplein’. Het bestemmingsplan zal vervolgens ter vaststelling worden aangeboden aan de stadsdeelraad.

Amsterdam, 25 augustus 2009

Het Dagelijks Bestuur van Stadsdeel Oud-Zuid,

C. Postma,

waarnemend stadsdeelsecretaris.

E.J. de Vries,

voorzitter.

Naar boven